Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Växjö Norra IF till div 3 2019


Truppnyheter A-lag
2018-11-29 08:59
Växjö Norra kan med glädje presentera två nya spelare i målvakten Elias Ekelöf (född 2000) och försvararen tillika hemvändaren Frederik Möllhede (född 1999)!

Elias, senaste säsongen i Vislanda, är fostrad i Östers IF och är en målvakt som är reaktionssnabb, bra på linjen och tydlig i sin kommunikation med sina försvarare.
Han kommer tillhöra A-truppen fullt ut men har med sin ålder möjlighet att göra sina matcher i U19-allsvenskan och det är i huvudsak där han kommer göra sina matcher.
Ett framtidsnamn som vi kommer ha stor nytta av många år framöver!

Frederik, fostrad i Växjö Norra men de senaste åren i Östers IFs U-verksamhet, är en bolltrygg och snabb mittback/ytterback som läser spelet bra och är bra på att ta med sig bollen upp i banan.
Tyvärr har han i dagarna opererat sitt främre korsband men vi ser fram emot att få honom till klubben där han får sköta sin rehab, vara en del av laget och sikta mot den avslutande hösten för att göra ett rejält avstamp säsongen 2020.
Även där ett framtidsnamn där vi är mycket glada att han väljer att vända hem till Växjö Norra igen!

Vi är också glada att meddela att vår talangfulle forward Ilyas Ahmed Mahmoud (född 2001) fortsatt kommer spela kvar.
Ilyas gjorde merparten av sina matcher i U17-allsvenskan men det är en kille vi har goda förhoppningar om att kunna konkurrera på allvar i A-laget.
Vid sidan om detta finns såklart även möjligheten att spela matcher i U19-allsvenskan.
En mycket teknisk forward/ytter med ett bra driv och bra skott både från distans och nära håll!


Vi har även några spelare som inte kommer spela kvar i Växjö Norra nästa år, bland annat i Julius Bakkabulindi, Linus Eiman och Tobias Eiman.

Vi önskar samtliga tre lycka till framöver och vill passa på att tacka för de insatser ni gjort för Växjö Norra både på och utanför planen!
Ny headcoach för P16
2018-11-27 11:17
Dragan Milosevic
Vi kan glädjande meddela att Dragan Milosevic återvänder till föreningen, han tar över headcoachuppdraget för vårt P16-lag.
Dragan tränade 2017 vårt J18-lag och har under 2018 haft en paus från fotbollen, då han fokuserat på nytt jobb och tillökning i familjen.

Dragan är en kille med stort hjärta för fotboll och en sann föreningsmänniska. Det ska bli spännande att se hur han fortsätter utveckla våra killar i P16.

Varmt välkommen tillbaka Dragan :)
Isac & Isak fortsätter 2019!
2018-11-23 14:20
Vi kan med glädje meddela att Isac Klüft (född 2000) och Isak Lexert (född 2000) gett klartecken för 2019!

Isac Klüft har varit klubben trogen bra många år och har utvecklats i en bra takt och har föregående säsong startat samtliga matcher utom två på sin mittbacksposition.

Isak Lexert kom inför hösten från Vislanda (dessförinnan Östers U-verksamhet) och kom direkt in med en positiv attityd och en träningsvilja som satt nivån i hur man ska träna och spela.

Tränare Gustaf Lundholm om Isac Klüft:
- Isac är en mittback som har sina främsta styrkor i fysiken, närkampsspelet och huvudspelet. 
Han har under säsongens gång utvecklat både sin speluppfattning och spelet med fötterna och hans träningsvilja kommer göra att han kommer ta ytterligare kliv nästa år och fortsatt vara en viktig del i truppen!

Tränare Gustaf om Isak Lexert:
- Isak är en välskolad ytterback/mittback med bra fysik, bra speluppfattning och rejäl i sitt passningsspel.
Kom i somras från Vislanda och kom in i ett läge när vi börjat sätta en backlinje men han har hela tiden presterat bra på träning och han är en av spelarna vi tror kommer ta rejäla kliv 2019.
Nu har han fått en höst på sig att acklimatisera sig till vårt spel och vi ser fram emot att se honom göra en riktigt fin säsong, avslutar Gustaf!
Cabbe och Geoffrey ger klartecken för 2019!
2018-11-22 16:49
Växjö Norra kan med glädje meddela att trotjänaren Casper Nilsson samt lugnet själv, Geoffrey Iga, valt att stanna kvar i klubben!

Casper har varit i klubben bra många år nu och är en av kulturbärarna.
Geoffrey kom till klubben inför förra säsongen som assisterande tränare men sedan i somras har han valt att snöra på sig fotbollsskorna igen och med Geoffrey som mittback så vann vi 11 matcher och spelade oavgjort en match. Bra facit!

Tränare Gustaf Lundholm om Casper:
- Samtliga spelare utvecklades under föregående säsong men den utveckling jag imponerats mest av är Caspers.
Han har vid 23 års ålder ändrat sitt spel och mognat otroligt mycket.
Han har med sin offensiva lust gjort flest assist i laget, samtidigt som han utvecklat sin defensiv och i princip stängt igen på sin kant vissa matcher.
Bra tillslag, snabb och en j*kla inställning har gjort att framförallt hans höst varit riktigt bra!
Cabbe är en av kulturbärarna i truppen och vi är övertygade om att Cabbe kan ta ytterligare steg nästa säsong!

Gustaf om Geoffrey:
- Geoff är en spelare som är lugnet själv. Han gör inte mycket väsen av sig men han står nästan alltid rätt och kommer ofta med kloka taktiska synpunkter under och efter matcher riktade mot mig som tränare och har på så vis varit som mina och Antes ögon och öron ute på planen.
Inför sommaren hade han inte spelat fotboll på 1 1/2 år och med tanke på det så är hans höst riktigt imponerande och med en rejäl försäsong så kommer Geoffrey visa sig viktig även i division 3, avslutar Gustaf!
Mittbackslöfte förstärker A-laget!
2018-11-21 11:23
Växjö Norra är glada att meddela att klubben förstärkt med mittbackslöftet Endrit Dullovi!

Endrit (född 00) är en bollskicklig och fysisk mittback som är fostrad i Östers IF där han figurerat i samtliga led upp till men nu senast under hösten representerade han Växjö United.

Sportchef Saso Atanasoski om Endrit:
- Endrit är en spelare som passar bra in i hur vi bygger truppen. En ung och bollskicklig mittback som är bra på att ta med sig bollen uppe i banan för att hitta konstruktiva lösningar. Dessutom besitter han en riktigt bra fysik!
Han har trots sin unga ålder redan hunnit med att göra bra ifrån sig i både Öster U21 och Växjö United i division 3.
Det är en kille som vet vad som krävs för att vinna och han beskriver sig själv som en Nemanja Vidic-typ och vi ser fram emot att jobba med Endrit!

I övrigt så har truppen satt sig och vi är väldigt nöjda med truppen vi har och de nyförvärv vi gjort (Darmin Sobo, Endrit Dullovi, Jacob Croby Edh, Daniel Luzze + ytterligare en ung målvakt som presenteras de närmsta dagarna) kommer spetsa till och öka konkurrensen i truppen ytterligare.
Sedan vet man aldrig vad som händer men vi sitter lugna i båten nu och ser en stor potential i denna trupp som har en imponerande ung medelålder på 21,38 år, avslutar Saso!


Nyheter från våra lag
P-07, 02/12 19:04 
U19, 02/12 10:20 
P16, 29/11 08:02 
U19, 21/11 22:02 
 
Sponsorer