Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Fotbollskul för barn födda 2015
Växjö Norra IF startar under början av maj upp fotbollskul för barn födda 2015!
Preliminärt kommer träningarna vara en gång i veckan på söndagseftermiddagen, på natursköna Åbo IP.

Följ länk för intresseanmälan


Vänligen hjälp oss sprida detta, Tack :)
Gustav Ahrn ansluter till Växjö Norra!
2020-03-25 16:09
Ett stort ljus i mörkret från dagens besked från SVFF angående framskjuten serie är att Växjö Norra IF och Östers IF kommit överens om ett föreningssamarbete, och en del av detta samarbetet är att måltjuven Gustav Ahrn ansluter!!

Vi är såklart väldigt glada och stolta över att dels Gustav ansluter till oss för spel denna säsong, men även att Östers IF ser oss som en bra samarbetspartner.


Gustav Ahrn kommer att spela för Växjö Norra.

Samtidigt startar division 3-klubben och Östers IF ett samarbete.

Östers IF och Växjö Norra ska börja samarbeta. På onsdagen ingick klubbarna ett föreningssamarbete. Som ett första steg i det väljer Öster att låna ut anfallaren Gustav Ahrn till division 3-klubben.

– Gustav kommer att träna och spela med Växjö Norra men möjligheten kommer att finnas att han kan plockas tillbaka under säsongen, säger Johan Lindberg, styrelseledamot i Östers IF.


Ahrn kunde, som Min Boll tidigare har rapporterat om, även ha hamnat som utlånad till Älmeboda/Linneryd, som spelar i division 2.

– Det här var Gustavs önskemål. Älmeboda var på tapeten men när Växjö Norra dök upp var det Gustavs önskan att spela där och vi känner inte att vi som förening kan tvinga honom att spela någonstans där han helt enkelt inte vill spela, vi lyssnade på Gustav.

Lindberg menar att klubben ser fina utvecklingsmöjligheter för sin unge anfallare i Växjö Norras regi.

– Jättebra. Först och främst är vi jätteglada över att hitta samarbeten med lokala föreningar. Häromdagen gick Emir (Avdic) till Räppe och där har vi haft bra samarbete i många år. Nu startar vi upp med Växjö Norra.

– Vi känner lite att det lite grann, historiskt sätt, har funnits en syn i Växjöfotbollen att samarbetena bara blir ”enväga”. Men det stämmer inte i dag. Vi har goda samarbeten med många föreningar och slussar ut spelare som kanske inte går vidare i våra akademilag och hjälper dem att hitta nya lag.

Kan det vara aktuellt att låna ut fler spelare till Växjö Norra den här säsongen?

– Det kan vara aktuellt med tanke på föreningssamarbetet som vi gör, det begränsas inte till en spelare. Vi hoppas att Växjö Norra ska kriga i toppen av division 3 och kan vi hjälpa dem att ta klivet upp i division 2 är vi glada, tillsammans med hela Växjöfotbollen över det.

– Räppe har etablerat sig på den övre halvan i tvåan och får nästan lite av favoritstämpeln på sig. Kan Räppe nå division 1 och Växjö Norra tillsammans med Älmeboda ligga i tvåan så har den lokala fotbollen steppat upp ordentligt.

För Växjö Norra blir givetvis Gustav Ahrn är ordentligt tillskott. Tränaren Gustaf Lundholm får in en spetsspelare till sitt division 3-lag.

– Superglad över det, givetvis. Det är en väldigt duktig fotbollsspelare och med tanke på att han kommer från en högre nivå än vad vi spelar på i dag så kommer det att bli ett jättefint tillskott, säger Lundholm.

Är det läge att höja förväntningarna på Växjö Norra den här säsongen?

– Definitivt. Vi hade höga förväntningar på oss även innan detta och det tror jag många andra runt om oss också har haft. Förväntningarna blir inte mindre nu. Här handlar det om en ren spetsspelare. Det är klart att förväntningarna höjs, det vore konstigt annars.

Vad tänker du om att ni ingår ett samarbete med Östers IF?

– Jättebra. Växjö Norra som förening är på väg framåt och uppåt och vi kommer såklart att ha jättestor nytta av detta samarbete, vilket jag är säker på att Öster också kommer att ha i längden.Fotbollskul för barn födda 2015
2020-03-20 17:26
Växjö Norra IF startar under början av maj upp fotbollskul för barn födda 2015!
Preliminärt kommer träningarna vara en gång i veckan på söndagseftermiddagen, på natursköna Åbo IP.

Följ länk för intresseanmälan


Vänligen hjälp oss sprida detta, Tack :)
Såhär tänker Växjö Norra just nu kring Corona
2020-03-13 13:11

Regeringen har under onsdagen beslutat om att begränsa publika möten med över 500 deltagare som ett led i Folkhälsomyndighetens förhöjda smittorisk gällande Coronaviruset. Med anledning av detta ställde vi in helgens Nickes cup spel.

 

Så här resonerar Växjö Norra IF kring vår verksamhet.

Samtliga träningar och ungdomsmatcher kommer att genomföras som planerat. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och följer noga utvecklingen.

Vi rekommenderar samtliga att följa Folkhälsomyndighetens riskbedömning och allmänna råd. På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

 

Rutiner på/utanför planen inför och efter match

Före match: Domare och lagkaptener hälsar på varandra verbalt utan att ta varandra i hand.

Efter match: Lagen tackar varandra genom ex. typ "fyra hurrarop"

Övriga handhälsningar mellan spelare, ledare, domare och funktionärer undviks i möjligaste mån i samband med match.
Vi önskar att spelare i möjligaste mån byter om, både före, och efter träning/match i hemmet.


Så undviker du smitta 

Allmänt förebyggande åtgärder mot smitta är: 

Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.

Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till träningen efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. 

Undvik kontakt med sjuka människor. 

Är du själv sjuk - stanna hemma. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. 

 

Växjö Norra IF följer löpande informationen på folkhälsomyndigheten och blir

Tränarstaben för P17 är komplett :)
2020-02-21 14:16
Från vä. Ilias Rohem, Erdogan Kadri och Manuel Navarro
Vi kan glädjande meddela att tränarstaben för vårt P17-lag nu är komplett. Ilias Rohem, som tog över i somras, fortsätter som headcoach även säsong 2020. Till sin hjälp får han Manuel Navarro som assisterande tränare samt Erdogan Kadri som MV-tränare. Även Daniel Suran fortsätter som lagledare för P17.

Nedan följer kort presentation av ledarna.

Ilias:

"Jag har ända sedan barnsben på något sätt varit aktiv inom fotbollen och har alltid haft en enorm passion för denna underbara sport. Jag började själv spela när jag var fem år. Tyvärr satte en allvarlig knäskada stopp för mig redan vid 16 års ålder. Jag började istället döma seniorfotboll i 4 år, tills dagen då mitt kompisgäng grundade Växjö BoIS. Där var jag aktiv som spelare och senaste året som assisterande tränare. 

I år fick jag chansen att ta över Växjö Norras P17 lag vilket var svårt att tacka nej till. Jag ser att dessa ungdomar har stor potential till att utvecklas och bli riktigt bra fotbollsspelare i framtiden! Jag tror starkt på detta laget!

Jag vill tacka föreningen, alla kollegor och spelarna för förtroendet! "


Edi:

"Min fotbollshistoria sträcker sig långt bak till barndomen och har alltid varit en stor passion i mitt liv. Efter flera år med en aktiv karriär som målvakt i de olika seriesystemen har jag nu fått chansen att sadla om och bli målvaktstränare. En chans som jag inte kunde tacka nej till. Jag ser fram emot möjligheterna att utvecklas samtidigt som jag lär ut det jag kan. Jag vill tacka ledning, kollegor samt spelarna som ger mig stöttning och pushar mig framåt! "


Mano:

"Jag började att spela som knatte upp till 14-15 års ålder då jag valde att börja med taekwondo. Började åter med fotboll runt 25-26 i Araby IF där jag spelade tills ett benbrott stoppade min fotbollskarriär. Jag har dom senaste 10 åren hållit på med barn och ungdomsverksamhet i Växjö BK samt i Växjö Teakwondo som ledare."Vänsterback/vänstermittfältare ansluter från Öster U19
2019-11-01 09:03
Växjö Norra är glada att meddela att vi gjort klart med vänsterbacken/vänstermittfältaren Isak Samuelsson från Öster U19! 

Återigen får vi ett bevis på att Växjö Norra är ett självklart val för talangfulla spelare från Öster U19 vilket vi såklart är väldigt glada över!

Huvudtränare Gustaf Lundholm om Isak:
- Det är en snabb och spelskicklig vänsterback/vänstermittfältare vi får in med en riktigt fin vänsterfot.
Förutom hans offensiva skickligheter så är han bra i sitt positionsspel och svår att passera i 1 vs 1.
Hans ankomst gör att vi blir än mer flexibla och förhoppningen är att han och Henrik Widén kan forma ett fint samarbete på vänsterkanten, avslutar Gustaf!
Nyheter från våra lag
F/P-08, 02/04 15:53 
F/P-13 , 21/03 00:23 
P-07, 12/03 15:39 
F/P-08, 12/03 11:45 
F/P-10, 03/02 22:34 
 
Sponsorer