Nästa match Norra - Grimslöv fred 20/4
Välkommen till Fagrabäcks konstgräs fredag 20/4 kl 19.00
Matchsponsor Ecosign. Bollsponsorer ByggaBo, Ljungkvists Trafikskola och K&N-rekond
Lotteri på din entrébiljett. Kom och stötta fram Norra!


FOTBOLLSKUL FÖR BARN FÖDDA 2012-13
2018-02-09 12:39
Till våren startar vi upp fotbollskul för barn födda 2012-2013. För mer information samt anmälan, följ nedan länk:

Info/anmälan-> https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNcnG8a6hMXSvxufN4kgaKW14NqrnaRx2D-B3Ae104vAYScg/viewform?usp=sf_link


Sommarcamp 18-21 Juni
2018-04-17 17:26
Inom kort kommer inbjudan till en av sommarens höjdpunkter för våra fotbollsspelare. 
Växjö Norra sommarcamp. Alla fotbollspelare födda 2004 -2011 är välkomna att träna fotboll under fyra dagar i början av sommarlovet på Åbo IP.
Inbjudan läggs ut här på hemsidan.
Boka in denna vecka för fotboll!
Inför premiären - tränaren har ordet
2018-04-12 14:13

Äntligen är försäsongen slut och istället tar säsongen 2018 sin början och vår första motståndare är ett mycket starkt Slätthögs BoIF med många kvalitetsspelare.


Kvalitetsspelare finns det gott om i årets serie i många av lagen och på förhand är det ett riktigt getingbo med många potentiella topplag.

Derby i princip varje omgång och små marginaler avgör!

 

Det är ett nytt Växjö Norra ni ser med mig som huvudtränare, Ante Wijk och Geoffrey Iga som assisterande, Rasmus Rydén som målvaktstränare, Urban Klüft som lagledare och Kalle Magnusson som materialare.

Geoffrey är ny för i år från Växjö United medan de övriga fyra är kvar sedan tidigare år.

En ledartrojka som jag är oerhört nöjd med och vid vår sida i och runt A-laget finns även ett stort gäng med kunniga och driftiga personer i såväl sportgrupp som på marknadssidan!

Profiler som gör Växjö Norra till en klubb som är välmående och framåt!

 

Vi har nya spelare i form av vår kapten Henrik Widén (Älmeboda), André Larsson (Rottne), Henok Bereketab (Sandsbro), Hampus Paldan (Sandsbro), Adam Berntsson (Furuby), Robin Davoust (Rydaholm), Derrick Ssentongo (Rydaholm), Elisa Bidandi (Växjö United) och Sabwe Jastas José (Växjö United).

Dessutom har förra årets fina sommarförvärv Ibrahim Wasswa och Julius Bakkabulindi fått en rejäl försäsong och mer tid med laget.

Samtliga spelare ovan räknar jag med kommer bidra stort till vår utveckling som lag!

Värt att nämna är också att vi i truppen har många spelare med Norra-anknytning sedan länge och denna mix av nytt och gammalt gör oss som lag starka och villiga att stå upp för klubben.

En truppsammansättning som jag är mycket nöjd med!

 

Arbetet med egenfostrade spelare är viktigt för klubben och vi har till denna säsong lyft upp en handfull spelare som utmanas varje träning och flåsar de mer rutinerade i nacken. Integreringen av egna talanger upp till A-truppen är fortgående och vi ska löpande ha olika spelare från vårt framgångsrika U-17 uppe på träning i A-laget, året runt.

Närheten och samarbetet mellan oss tränare i A och U lägger grunden i framtiden.

 

Vi har under försäsongen blandat och gett resultat- och spelmässigt men vi har tränat både hårt och nytt med fys på HPC, fotboll i Tipshall och Fagrabäck samt matchat mycket. En träningsmängd som kommer bära frukt ju längre säsongen lider. Mycket nytt för många men det är så här man måste jobba för att få resultat och jag vill ge samtliga spelare beröm för deras inställning under vintern.

 

Jag som tränare vill utveckla spelare i både träning och match, såväl i deras fotbollstänkande som fotbollstekniska förmåga.

Träningarna är spelorienterade med stort fokus på att hitta ett lugn och självförtroende i vårt passningsspel och att vi är aggressiva och målinriktade när vi går till anfall.

För att utvecklas så måste vi våga göra misstag även i match, vi måste kliva utanför vår comfort zone, utmana oss själva. Där har spelarna tagit stora steg under försäsongens gång.

Fotboll ska vara kul att spela och underhållande att titta på men vi får inte heller glömma att i en serie är det viktigt att vinna matcher och ta de poäng som krävs.

Men finns glädjen, då kommer även poängen!

 

Man kan sätta en målsättning i antalet poäng, tabellplaceringar m.m. men vi ska fokusera på att vinna matcher och att vi under tiden utvecklas som individer och lag.

Vi ska alltid göra vårt bästa och alltid sträva efter att vara noggrannare, mer förberedda och bättre än våra motståndare.

Där ligger vår målsättning och fixar vi den så syns det förhoppningsvis även i tabellen!

 

Nu gör vi allihopa TILLSAMMANS vårt bästa för att 2018 blir ett roligt och framgångsrikt fotbollsår!

 

Välkomna till Fagrabäcks Konstgräs lördag 16:45!

 /Gustaf Lundholm

Försvarare förstärker A-laget!
2018-04-11 13:58
Vi kan med stor glädje presentera en ny försvarare i Elisa Bidandi!
Elisa har de senaste åren agerat försvarsklippa i Växjö United men väljer nu att ta steget över till oss i Växjö Norra.

Tränare Gustaf Lundholm om Elisa:
- Vi var tidigt på försäsongen ute efter att förstärka mittförsvaret, samtidigt som vi inte känt någon panik över att vi inte lyckades under vintern.
När möjligheten nu dök upp att förstärka med Elisa så fanns det inget att tveka på!
Elisa stärker upp och ökar konkurrensen i mittförsvaret och kommer göra stor nytta med sin snabbhet, aggressivitet och sitt fina passningsspel, avslutar Gustaf!

Den sista pusselbiten är satt och nu laddar vi för lördagens seriepremiär mot Slätthög 16:45 hemma på Fagrabäcks Konstgräs!

Välkomna!
Växjö Norras Jomalive tips 2018
2018-04-11 09:05
Var med i vårt tips på 13 av A-lagets matcher första halvan av årets säsong.
Tipset är ett samarbete med JOMALIVE sport- o nöjesresor och vinsterna är fina resepresentkort.
Första matchen är vår hemmamatch mot Åryds IK den 28/4 och avslutas med matchen mot IF rejban den 17/8.

Hämta hem stryktipsblanketten här eller hämta den på kansliet. JomaliveTips 2018.pdf »
Du skall ha lämnat in din blankett och betalat senast före avspark den 28 april för att vara med.

Spetsvärvning till A-laget!
2018-04-06 08:21
Med bara en vecka kvar till premiären kan vi med stor glädje meddela att vi har gjort klart med en ny spelare i Derrick Ssentongo, 20 år, senast från Rydaholm!
Derrick spetsar till en redan stark offensiv uppsättning och förhoppningarna om målrik och underhållande fotboll på Åbo växer ytterligare!

Tränare Gustaf Lundholm om Derrick:
- Jag är sedan länge nöjd med den offensiva uppsättningen vi har i truppen men när möjligheten att knyta till oss Derrick dök upp så var det inget att tveka på.
Derrick är dels en mycket ödmjuk och snäll kille som kommer sprida glädje i vårt omklädningsrum men han är framförallt en bra fotbollsspelare som med sin fysik, teknik och styrka i boxen kommer bidra med en hel del mål och assist.
Han är inte bara användbar på alla offensiva positioner utan även längre ned i plan om så krävs och det är för mig som tränare ytterligare en positiv punkt, avslutar Gustaf!

Växjö Norra hälsar Derrick välkommen till familjen!
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer