Du som vill spela fotboll i Växjö Norra - kontakta respektive lag
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Norra Ungdomsförening
Fotboll

VäxjöNorra Ungdomsförening

Växjö Norra Ungdomsförening – så heter vår systerförening som under säsong 2023 skall spela fotboll i Div 5.

Under en längre tid har det från föreningens sida funnits tankar på hur vi bäst hanterar de spelare som kanske inte vill satsa på vårt A-lag i division 3, men som ändå vill hålla igång med sin fotboll och då på A-lagsnivå. Resultatet blev att starta en systerförening som drivs och administreras på samma sätt som huvudföreningen och som gör det möjligt för såväl etablerade spelare som ungdomar att fortsätta med fotboll fast på en lägre nivå.

Ambitionen inom Växjö Norra är att fostra egna talanger som kan ta klivet in i seniorverksamheten genom en god ungdomsverksamhet i kombination med P17/P19-lag på nationell nivå. Som komplement finns det alltså nu även en breddförening som gör det möjligt för en större målgrupp att fortsätta med sin fotboll på Åbo IP.

 

 

//Styrelsen för Växjö Norra Ungdomsförening

 
Tabellen div 6
2022-09-18 20:54
 
Serieseger! Div 5 nästa!
2022-09-18 20:43
Melvin, Sebbe o Alexander jublar!

Idag blev det klart!

4-0 mot Farstorp borta och seriesegern är klar,,,

Laget har varit överlägsna i serien och leder med 7 poäng när en omgång återstår,,,

På bilden jublar Melvin, Sebbe o spelande coachen Alexander

 

Slut på säsongen
2021-10-17 20:29

Vårt nybildade lag kom på tredje plats i serien trots att vi blev obesegrade. 
Det innebar kvalspel till div 5.

vi mötte Ryssby borta och spelade 3-3. 
Sista matchen för säsongen spelade vi hemma mot Reftele som kom från div 5. Reftele vann med 3-1 och därmed är säsongen slut och vi får fortsätta i div 6.

Seger för Växjö Norra U i premiären!
2021-07-01 22:51

På torsdagkvällen spelade Växjö Norra U premiär i DIV 6 borta mot  Skruv.

Det blev seger med 2-0 .

Efter färden till Skruv och genom Skruv kom vi fram till idrottplatsen som var en riktig idyll vid en sjö och kvällssolen lyste efter denna i övrigt regniga dag.

 

Många av spelarna gjorde sin seniordebut. Vi mötte ett lag som var fysikiskt starka och slog långa bollar och var  farliga på fasta situationer som inkast och hörnor, men tack vare ett starkt försvarsspel och bra målvaktspel av Samuel så släppte vi inte in något mål.

 

Vi försökte med passningsspel men på en svårspelad plan studsade bollen så att det ibland var svårt att få kontroll på den. Det ledde till mycket bolltapp för båda lagen. Spelarna fick därför springa hejdlöst mycket och i andra halvlek så var det mycket kramp och krämpor.

 

Vi Startade matchen bra med flera bra chanser och Skruv kontrade emellanåt

En bit in i första halvlek fick vi en frispark som Simon Persson förvaltade fint. Han lyfte in den i målvaktens högra hörn.

Vi började andra halvlek bra med fint spel och skapade fler abra chanser utan att sätta dit bollen.

Skruv kom tillbaka och skapade några farliga lägen på sina långbollar men när det var 10 min kvar fick Filip Karlsson ett friläge som han rullade mellan benen på målvakten och 3 poäng var säkrade.

 

En riktig laginsats där hela truppen bidrog !

Nu vilar grabbarna till söndag. Då är det match mot Lenhova på fina Åbo IP!

 

I

 

 

 

Min fotboll
2021-06-13 19:40

 

Skaffa min fotboll när matcherna börjar!!

 

Hej! Här kommer en länk för att följa vårt lag Växjö Norra Ungdomsförening  i Min Fotboll. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Min Fotboll och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag! Hälsningar, Torbjörn Petersson 

 https://minfotboll.app.link/fVGZyYZP3gb

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 21/02 08:33 
Hem, 14/11 19:07 
Hem, 10/11 18:35 
Hem, 10/11 18:32 
 
Sponsorer