Växjö Norra Junior lag
 
Junior lag krossade BK i derby
2017-06-17 16:17
Växjö BK-Växjö Norra 2-6(2-1)
Vi är i semifinalen
2017-06-12 22:49
Vnif-Hallby 5-3
Idag var det dags för kvartsfinal i DM. Motståndarna var IF Hallby från Jönköping. 

Matchen börjar och vi har mycket boll och styr matchen mot ett Hallby som spelar defensivt och väntar på sina lägen. Vi gör 1-0 genom Darbo som rinner igenom och strax därefter 2-0 på Nick av Krigge. Men sedan får Hallby sin första möjlighet och då smäller det direkt och 2-1 var ett faktum. Men innan halvtimman spelad gör Klüft 3-1 denna gång också på hörna men på en andraboll.  3-1 står sig halvleken ut.

Andra halvlek blir inte likt första då Hallby ändrar taktik och pressar högt vilket gör det lite svårare att rulla runt så som vi gjorde i första. Men efter cirka 55 spelade startat Abdi vid egen planhalva, rundar försvararen och får lite turligt in 4-1 . Detta leder till att vi blir lite mer passiva och Hallby får mer boll och skapar chanser. Medans vi chansar mer och mer på längre bollar. 4-2 kommer en liten stund efter. Men vi går inte ned oss och har bud på fler och gör 5-2 genom Basir på volley. Med kvarten kvar får Hallby en frispark från dryga 25 som de sätter bakom Johannes som var lite passiv. Detta gör att sista 15 blir lite onödigt spännande men vi håller undan och vinna 5-3.

Bra match av samtliga och vi är vidare i DM!
Ny seger mot Ljungby if
2017-05-31 09:04
Nu leder vi serien
Efter dåliga första halvlek och några änringar  i pausen Norra spelade fantastik andra halvlek ch vann igen i Ljungby(1-2).

Våra målskyttar: Sahal Farah Shire och Abdi Kadir Ali "Darbo".

Nästa match spelas på fredag i Waggeryd .
Växjö Norra-Haif 4-1
2017-05-24 15:28
Seger mot Haif
I vår andra hemma match på Åbo och fjärde match i serien så ställs vi mot Hovsaga AIF. Ett lag vi var revanschsugna på med tanke på vår historik. (DM)

Inledningsvis så spelar vi runt bollen mycket, främst i backlinjen och letar efter luckor i deras annars så täta försvar. Men efter att skapat några chanser så blir vi otåliga och spelar ett relativt rakare spel. 

I den 27:e minuten så får Basir bollen vid halvplan och driver bollen i en fri yta där han väljer att skjuta från distans. Som träffar hovsaga mittback och sitt försök att rensa eller ta emot bollen så får han en felträff och frispelar Tee Klinklad som distinkt placerar den i det högra hörnet. 1-0 27.

HAIF börjar nu komma in i matchen och har spelövertag på mittfältet men lyckas inte går någonting av det. Strax innan halvlek får vi en kontring där dribblar sig Adil genom deras försvar och viker in där han ser Darbo helt fri på högersidan.

En underbar passning slås till Darbo som tar emot bollen och stenhårt skjuter den i det vänstra hörnet. 2-0 40.

I andra halvlek lyckas vi inte återfå det spelövertag vi hade i den första halvleken och HAIF får många anfall men väldigt få blev resulterade i målchans.

I den 75:e minuten får HAIF en hörna och det tog för lång tid för Växjö Norra att etablera markeringen vilket HAIF utnyttjar på bästa sätt. Som reducerar till 2-1 via Ali Ahmed.

Kort därefter så vi får en hörna som HAIF rensar undan den kommer till Nicklas Hård vid halvplan som slår ett inlägg som återigen en HAIF mittback får en felträff på och spelar Adil onside som gör 3-0.
3-0 79.

5 minuter senare sker målet i repris. Nicklas (Nicke) får bollen i samma position och slår ett vackert inlägg som hittar J.P mellan mittbackarna som hoppar upp och nickar(!) in bollen i mål. Målvakten var chanslös och det står 4-1. 84.

Vilket också blev slutresultatet. Nästa match spelas den 30/5 där vi ställs mot Ljungby på borta plan.
Lotningen till DM kvartsfinaler
2017-05-24 13:01
Hemma mmot Hallby IF
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 17/09 13:34 
Hem, 11/08 22:15