Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

U19 och U17 möte 5/11 kl. 18.30
2019-10-23 11:04
Hej,
I veckornas uppehåll under oktober månad har vi alla haft möjligheter till funderingar efter den gångna säsongen och laddat batteriet inför nästa.
Under dom veckorna har vi i ledningen träffats och tänkt på kommande tider.
Vi samlas allihopa på "Gula Villan" bredvid simhallen 
Tisdag 5/11 kl.18.30 
som inledande möte inför kommande säsong 19/20.
Sportchefen Sasso kommer att vara närvarande.

Hjärtligt välkomna 
U19 och U17 ledarna
Nässjö FF - Växjö Norra IF
2019-09-29 19:34

Säsongens sista bortamatch spelades mot Nässjö FF på Skogsvallen. NFF i mörkblått vi i helvitt. Matchen spelades på b-planen som för dagen var blöt och mjuk vilket ledde till att det var tungsprunget. Vi är inte klara än med bortförklaringarna, men de Adidasbollarna är inte Norras favoritbollar. I Norra är det kvalitet och handsydda danska kvalitetsbollar från Select som gäller. 


Dagens domare som var ensam visslade igång där inledande minuterna var avvaktande där båda lagen kände på varandra och inte öppnade ångrade ytor defensivt och solokontringar offensivt. Efter sju minuter kommer deras högerytter runt  slår ett inlägg på marken som Joel räddar men returen stöts ut men bollen kommer direkt på en framrusande forward som bara styr in den. 1-0. Minuter senare kommer de runt på andra kanten i ett friläge men där Joel gör De-Gea blocken. 11:e minuten får vi vårt första avslut där Emil skjuter men det styrs till hörna av försvarare. Hörnan slås kort till Simon som träffar ribban. Efter de intensiva minuterna så lugnas spelet ned sig och blir lite mer kontrollerat från båda hållen. Vi har ett riktigt fint anfall där vi kombinerar genom Albin in centralt och ut igen. Inlägg där Alexander träffar bra men precis missar målet. Sista sju trycker Nässjö ned oss där de flyttar upp hela laget och vi lyckas inte komma upp. De har med två minuter kvar av första halvleken en hörna där Samti räddar den på linjen efter deras mittback kommer högst. Returen reflexräddas av Joel. 


Paus 1-0 till Nässjö där de avslutade starkt. I halvtid sägs det att vi ska anfalla med hela laget och trycka ned hemmalaget. Precis så som NFF avslutade. 


Andra halvlek inleds lite tempostarkare från båda lagen. Första farliga anfallet kommer i 57:e minuten där Azoz droppar ned i vinkel centralt. Passar in till han, driver fram och vinner två dueller och får till ett avslut som räddas med benparad. Vi fortsätter och ha bollinnehavet och spela ur situationerna. Det höll på att straffa sig en gång genom en felpass i backlinjen deras forward kommer först rundar Joel men avslutar i gaveln. I 65:e får vi frispark 10 meter utanför straffområdet. Den går i ribban. Strax efter får de en hörna som Joel räddar. Kvarten kvar och vi ändrar till 3 forwards. Det dröjer inte länge innan Alexander får bollen driver fram och träffar ribban igen, triss i ribbträffar. Med tio kvar slår Albin en diagonal boll som är lite för kort för att nå hela vägen till spelyta tre. Men NFFs mittback missar bollen vilket gör att Alexander kommer i friläge, målvakten rusar ut och det blir ett motlägg men bollen gå in i mål. 1-1. Vi fortsätter att anfalla och trycka ned Nässjö och skapar halvchanser. I 90:e får vi sista chansen genom Alexander igen som skjuter i ribban igen, fyra ribbträffar idag. 


Matchen slutar 1-1 och vi avslutade bra och gav oss själva chansen till ett bra resultat. Vi är nöjda med prestationen och går nu in i sista träningsveckan som avslutas med match mot IFK Värnamo på söndag 14:00. 


Veckans gulasch: Behövs nog inte nämnas, ohotat till PG-minibuss där växellådan gick sönder i stensjön. Där vi sitter just nu och skriver detta. Värt att nämna är ”linjenmannen” med brun läderjacka som gjorde en rätt partisk insats får sig en slev.  


Veckans schnitzel: Ludde i P16 med all rätt. Statistiken talar för sig själv. Två inhopp Inte släppt in ett mål och varit inne på två framåt senaste matcherna. Riktigt bra!

Växjö Norra IF - Husqvarna FF
2019-09-27 22:36
Tredje matchen för säsongen mot HFF en träningsmatch och vårmötet i serien. Båda matcherna har varit jämna men slutat med 2-1 och 2-0 seger till vädersträcket. Detta gjorde att vi inför matchen hade en bra bild av gästerna. Där vi tryckte på att förhindra deras spelvändningar och stänga deras innerbackar.

Vi börjar bättre och den högre pressen gör att gästerna tvingas slå den längre bollen oftare. Vi lyckas också på så sätt vinna bollen och snabbt komma till avslut men dessvärre inga avslut som är värda att nämna. Tio minuter in har HFF inpark, de sätter igång den centralt till innerback som sätter upp på felvänd innermittfältare där vi vinner bollen. Slår ut den till Albin som sätter in den mellan backlinje och målvakt där Stelios nickar in ledningsmålet. 1-0. Matchen fortsätter några minuter till där vi sätter en högre press och HFF inte kommer loss. Men intensiteten i vårt presspel går ned och en nonchalans når spelarna. Vi har fortfarande bra sekvenser men där vi slår bort passningar och missar medtag mm. Vilket gör att blåränderna som för dagen var klädda i vitt kommer i allt fler 3v2 situationer mot vår backlinje. Något som vi tryckte på innan matchen inte fick hända. Dock vanns bollen tillbaka eller skott blockades, men vi får inte hamna i de situationerna under matcherna så ofta. Ungefär så såg resten av halvleken ut, där vi tappade boll och de gjorde sedan gjorde snabba omställningar som blev resultatlösa.

I paus genomförs två byten ett offensivt och ett defensivt. Vi trycker på att ta bort deras innermittfältare genom att centrera våra yttrar . Då det var genom dessa deras speluppbyggnad gick. 

Andra halvlek är mer avvaktande där vi faller lägre ner och vågar inte möta de lika högt upp i planen och spelarna vill hellre försvara eget straffområde än anfalla. Vi får stora problem med deras speluppbyggnad, då när vi valde att centrera höger och vänsterytter gjorde att de korridorerna lämnades mer öppna och 2v1 lägen skapades och de sedan kunde hitta in bakom oss i deras spelyta 1 och 2. Även om det HFF inledde starkare och hade mycket boll i denna perioden så vinner vi fortfarande allt i straffområdet och de kommer inte till avslut vilket är bra betyg. Efter 20-25 minuter in i andra halvlek kommer de till sin farligaste chans där de kommer igenom mellan innerbackar på och friläge men Faris gör en riktgt bra räddning. För att få upp laget och ändra matchbilden, bytte vi till två forwards och en offensiv mittfältare. Det gav effekt direkt där vi kom upp spelade man man mot mittbackar och kunde följa deras triangel betydligt bättre centralt. 76 minuten driver David upp bollen vinner två dueller släpper ut till Jacke som i höjd med 16 metaren viker in och avslutar i första gaveln. 2-0. Efter målet flöt det på offensivt och vi radade upp chanser genom Simon (Larano 03) och Simon Perssons fantastiska offenisva inhopp. Där vi kunde gjort fyra mål till men viss oskärpa och oflyt gjorde att det inte ville sig riktgt.

En match med flera olika perioder men där vi inleder och avslutar väldigt bra. Kul att se många unga spelare på planen i båda lagen födda 03 och 04 göra väldigt bra prestationer. 

I skrivande stund återstår det två matcher av säsongen först Nässjö FF borta på söndag sedan avslutar vi hemma mot Värnamo söndagen 6/10 hemma på Åbo IP 14:00! 

Veckans referat kom lite sent på grund av sjukdom på vår manager!
Jönköping Södra IF - Växjö Norra IF
2019-09-15 12:09
Efter ett uteblivit referat från förra matchen är vi nu igen tillbaka med ett nytt stekhet referat från gårdagens match mot serieledaren Jönköping Södra.
Eftersom a-laget och både P19 och vi spelade samma dag samtidigt som det är sjukdomar i laget. Det gjorde att vi åkte dit med en bänk bestående av Leo och Seppe från P16. Målvakt för dagen var Faris som nu tränade med oss i torsdags och gjorde en väldigt bra match. 

inför matchen frångick vi vårt arbetsätt och anpassade det efter spelarna och motståndarna till större del än tidigare än under året. Vi låg lite lägre, mer inslag av markeringsspel i försvaret. Offensivt förlitade oss mer på kollektivakontringar. 

Matchen visslades igång av dagens domartrio och det är naturligt grönklädda södra som har mer bollinnehav eftersom vi sätter en lägre press och vill inte att de ska hitta in mellan lagdelarna. Vilket gör att de kommer runt i yttrekorridor och slår mer inlägg. Där vi spelar oavgjort i duellen men andrabollarna vinns ofta av hemmalaget. Efter två likadana inlägg och returer kommer de i 23:e minuten runt likadant på högerkanten där Gustav naturligt sätter press men vi går bort oss i positionerna och sätter press fyra spelare till. Det gör att Södra blir numerärt överläge i straffområdet där nickduellen skarvas bort men andrabollen trycks stenhårt upp i taket från nära håll. 1-0.  Vi fortsätter med vårt spel och hotar deras försvarare men inget direkt avslut. Men vi kommer runt ofta genom Simon, Gustav och Emilio som kombinerade sig igenom. Tio minuter efter ledningsmålet har vi ett uppspel på högerkant, tappar boll centralt de får ut den till vänsterkanten. Driver in och med ett maskerat skott skjuter lågt, hårt och runt förövare där Faris ser bollen sent och den går på felsida försvar. 2-0. Lagets defensiva form är fortfarande bra och de kommer inte igenom centralt utan de är yttrekorridor som natruligt blir lättare. Med tre minuter till paus får vi en bollvinst där kontringen sker på högerkanten Emilio driver i höjd med bågen men blir fälld och vi får en frispark från 18 meter. Jacke tar den i ett bra vänsterläge. Målvakten satte upp en femmanna mur och ställde sig tveksamt bakom, vilket öppnade upp en stor lucka i "målvaktens hörn", där den kassaskåpsäkert sveper in den i det lediga hörnet. 2-1. Sista tre spelas av och vi går till paus på ett blåsigt och köldslaget Jordbrovallen.

Pausen sägs mest att fortsätta hålla den defensiva formationen och våga ställa om l snabbt och använda båda kanterna. Samt att inte luras med i deras överbelastning och sätta press med halva laget på inlägg.

Andra halvlek inleds på liknande sätt som första. Men fem minuter in i andra slår vi en inspark de vinner bollen direkt på två touch sätter den i i spelyta 3 och avslut på en touch. Där var det kvalitet och snabbhet som vi inte hängde med. 3-1. Minuten senare driver Liam upp bollen passar till Azoz vidare till Emilio som utanför straffområdet skjuter nästan lobbar över målvakten. 3-2. de snabba målen gör att matchbilden efter ändrade sig snabbt och blev en mer öppen match där det är anfall åt båda hållen. De gör dock 4-2 3 minuter efter vårt mål med ett inlägg där avslutet går upp nättaket igen. 5-2 kommer genom att deras ytter viker in, avslutar mot bottre. Bra räddning av Faris men vi är passiva och returen slås in på ett. Matchens sista mål 6-2 är misstag där deras forward kommer igenom väntar ut Faris och rullar den i motsatt hörn. Sista 20 minuterna genomförs på ett bra sätt av båda lagen där det blir en lugnare match. Hemmalaget kommer till några riktigt vassa avslut men Faris räddar de på ett riktigt bra sätt. 

En match mot ett bra lag som leder serien, men vi ger oss själva chansen till en riktigt bra prestation. Vi gör det i 60 minuter defensivt samtidigt som vi gör två mål mot de som släppt in minst i serien inför matchen. Bara nio mål på 14 matcher. Sedan visar Södra att de besitter en individuell kvalitet och organisation som gör att de rinner iväg när matchbilden ändras när vi kände vittringen offensivt och bjöd på större ytor. Vi förlorar med stora siffror men vi borde inte alls vara såpass missnöjda. 

Veckans gulasch: Planen som vi spelade på igår såg tillsynes fin ut utifrån men den var mjuk, lerig och straffområderna och mittcirekln fyllda av sand. Den beskrevs som sämre än planen i Vetlanda som tydligen var riktigt dålig. 

Veckans schnitzel: Vi gör en bra prestation och visar en engagemang och arbetsinsats som inte fanns mot Åtvidaberg. Tre debutanter som gör bra ifrån sig samt några som spelade på andra positioner än vanligt och andra rollbeskrivningar. 

Nästa match är hemma mot Husqvarna lördag 21/9 14:00 Åbo IP.
Växjö Norra IF - Östers IF
2019-09-04 21:11
Säsongens andra väderstrecksderby spelades på Åbo i lördags. 

Vi får nästan direkt efter avspark ett läge där Jacob driver upp bollen och kommer igenom men inte lyckas få till ett avslut. Efter det blir vi lite passivare och vi både vågar och kan inte vinna bollen lika ofta. Efter sju minuter får Öster en frispark från cirka 20 meter. Skytten ställer uppför gå på kraft, den går rätt igenom muren. Extremt svagt att inte hålla ihop muren och hjälpa Samuel i detta fallet, bollen går igenom muren och ner mot stolpen. Samuel ser bollen sent kommer ner men orkar inte hålla emot och styra den ut. 0-1. Tråkig mål att släppa in där vi bara har oss själva att skylla. Imorgon torsdag kan det bli Jonas Wirmolas berömda "skottblockeringsövning". Matchenbilden efter målet är främst att Öster har mer boll än oss, när vi har bollen så blir vi aningen rädda och vi har för stor respekt för Österspelarna. Vi har något enstaka anfall och bollvinster högt upp på offensivplanhalva men inget som vållade några större problem för Österförsvaret. Gästerna hade som sagt mer boll och kom till ett par avslut men ingen utdelning. Två minuter innan pausvila kommer ÖIF runt på vår högerkant, med ett svepande inlägg som avslutas på volley. 0-2.

I pausvilan luftades tankarna, det främsta var att vi hade gått in med en för stor respekt, Öster är ett fantastisk lag och skickliga över hela planen. Men redan innan matchen ens hade börjat så hade flera i laget redan förlorat. 

Vi kommer ut med lite ny energi men Öster sätter spiken i den berömda kistan i 51:a minuten genom en cutback där markering släpps och vi inte la ned arbetsinsatsen som krävs defensivt. Inom loppet av några minuter efter målet kommer räddar Samuel två frilägen från Österspelare. Vi gör en liten höjning och spelar emellanåt bra utifrån motståndet och matchbilden. Med sju minuter kvar får de rödblåa en inläggsfrispark. Den skarvas dessvärre av en hemmaspelare in i målet. 0-4. Det satte punkt för matchen och det sista målet kunde symbolisera lite vår insats denna eftermiddag. 

Vi var inte på den nivån mentalt krävs för att prestera på topp, slarvigt och misstag. Men det är alltid kul och spela derby. Det fina i serien är att det kommer redan en ny match nu till helgen. Då kommer Åtvidabergs FF till Åbo IP.

På grund av det försenade referatet kommer det inte delas ut några maträtter utan vi sparar det tills helgen och nästa referat! 

Växjö Norra iF - Åtvidabergs FF lör 7/9 16:00 Åbo IP
Växjö Norra IF - Oskarshamns AIK
2019-08-24 12:04
Tredje matchen på knappa veckan spelad och det var en flyttad match mot Oskarshamn. Från vår mötet visste vi att vi skulle få ha bollen mer och att målchanser skulle komma till mot ett lite lägre liggande OAIK. 

Vi börjar bäst och redan efter fyra minuter så har Emil slagit en genomskärare till Olle som kommer runt slår cutback men rensas till Azoz som skjuter, den tippas över till en resultatlös hörna. Efter det avtar vi och det känns som att vi kommer vinna utan att behöva göra en bra prestation. Det krävs att göra en bra match i denna serien mot alla lag för att kunna göra fler mot än motståndarna. Vi faller lägre, pressen sätts inte i den linjen och vi börjar spela för oss själva. 20:e minuten en längre passning i luften från gästernas högerback till forward som nickskarvar den över backlinjen. Passar snett framför målvakt och öppet mål men Emil slänger sig framför och blockar skottet. Simon får tag på bollen och gör en solokontring men den räddas. Vi har också en chans av Jacke som gör att bra lågt avslut som räddas till hörna. Tio minuter till pausen får vi en frispark nästan på straffområdslinjen mitt framför mål. Simon tar den och sätter den rätt upp i nätet på målvaktens sida. 1-0 och Simons första nätrassel i Norra. 

Ledning i paus efter en av våra sämre halvlekar där flera spelare tror att vi vunnit matchen redan innan den börjat. Vi hade stora problem centralt i första halvlek där OAIK kom igen lätt men efter det hände det inte några farligheter. Därför ändrade vi formation i paus för att göra det svårare för de och vinna över bortalagets mittfält. 

Andra halvlek börjar inte bra första 20 där vi släpper till en omställning men med sämre avslut och några minuter senare en till. Där vi tappar boll på mittplan men Samuel står bra i målet och blockar skottet, returen där han räddar en liten touch. Sedan kommer en sekvens där vi har tre hörnor på rak där ett avslut träffar innerstolpe och går till ny hörna på andra sidan där nick går i ribba. Kvarten kvar får vi frispark mitt på planen, Stelios chippar den snabbt diagonalt över OAIKs försvarare till en löpande Gustav som säker rullar den jämte målvakten. 2-0. Precis efter gör gästerna en reducering där vi slappande av och lät de komma ostört in i goldenzon och prickskjuta in den. Det händer inte mycket mer efter det utan vi spelar av den och avslutar matchen med att bättre på vår bollinnehavsstatestik för matchen. 

Dåligt insats från vår sida där vi gör våra sämre halvlekar under året där flera spelare tror det är de individuella aktionerna som räknas denna match mot ett litet sämre lag. Då blir det direkt svårt och en sämre prestation. Vi avslutar sista 20 minuterna lite bättre men fortfarande alldeles för långt under vad som krävs. Men ändå starkt att vi gör ett mer mål än motståndarna och lyckas vinna!

Veckans gulasch ohotad till Motala som blir andra laget att dra sig ur serien. Innan seriespelet drar igång måste det säkerställas att föreningen och klubben har ett tillräckligt stort spelarunderlag och spelare som vill lägga ned den tid och kraft som krävs. Samt att klubben står bakom och stötar ekonomiskt. Vi vet inte varför de drog sig ur utan kan bara spekulera. Nu är det totalt om vi räknade rätt fem lag som dragit sig ur P17 div 1 serierna i landet. Oavsett vad tråkigt. 

Veckans schnitzel. Två tighta matcher där vi vinner trots varierande prestationer. Den gemensamma nämnaren? Gräs underlaget och hemmaplan, solkar schnitzel till mattan och Åbo IP. 

Nästa match är stadens stora derby mot Östers IF. Lördag 31/8 14:00 Åbo IP! 
 
Sponsorer