Vi tackar för allt stöd!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Norra IF
Fotboll
P19 Div1

Seriepremiär och reskläder..
2021-05-30 14:30

Äntligen har vi fått grönt ljus att få börja spela matcher från samtliga av följande instanser: FHM, SvFF, SmFF, ÖFF samt region Kronobergs smittskyddsläkare. Vi avvaktar egentligen bara på ett slutligt besked från Växjö Kommun också men räknar kallt med att de väljer samma linje som de tidigare nämnda. Deras beslut meddelas imorgon, måndag. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det har varit svårt för oss ledare att få grepp om vad som egentligen gäller och vad varje beslutande organ i sin tur har beslutat och för vilka dessa beslut gäller. 

 

På tisdag spelar vi vår första träningsmatch, mot Östers IF P17. Serien drar igång med bortamatch mot Husqvarna FF 6/6 kl 14:00. 

 

Efter så goda nyheter kan det väl knappast passa bättre än att vi blir sponsrade med reskläder som killarna ska ha på sig till och från matcherna Stort tack till EURO ACCIDENT Försäkring + hälsa för sponsringen! 

 

Mvh Ledarna

Öppen provträning..
2020-12-18 06:24
 
Tränartrojkan klar för P17
2020-02-21 14:49
Vi kan glädjande meddela att tränarstaben för vårt P17-lag nu är komplett. Ilias Rohem, som tog över i somras, fortsätter som headcoach även säsong 2020. Till sin hjälp får han Manuel Navarro som assisterande tränare samt Erdogan Kadri som MV-tränare. Även Daniel Suran fortsätter som lagledare för P17.

Nedan följer kort presentation av ledarna.

Ilias:

"Jag har ända sedan barnsben på något sätt varit aktiv inom fotbollen och har alltid haft en enorm passion för denna underbara sport. Jag började själv spela när jag var fem år. Tyvärr satte en allvarlig knäskada stopp för mig redan vid 16 års ålder. Jag började istället döma seniorfotboll i 4 år, tills dagen då mitt kompisgäng grundade Växjö BoIS. Där var jag aktiv som spelare och senaste året som assisterande tränare. 

I år fick jag chansen att ta över Växjö Norras P17 lag vilket var svårt att tacka nej till. Jag ser att dessa ungdomar har stor potential till att utvecklas och bli riktigt bra fotbollsspelare i framtiden! Jag tror starkt på detta laget!

Jag vill tacka föreningen, alla kollegor och spelarna för förtroendet! "


Edi:

"Min fotbollshistoria sträcker sig långt bak till barndomen och har alltid varit en stor passion i mitt liv. Efter flera år med en aktiv karriär som målvakt i de olika seriesystemen har jag nu fått chansen att sadla om och bli målvaktstränare. En chans som jag inte kunde tacka nej till. Jag ser fram emot möjligheterna att utvecklas samtidigt som jag lär ut det jag kan. Jag vill tacka ledning, kollegor samt spelarna som ger mig stöttning och pushar mig framåt! "


Mano:

"Jag började att spela som knatte upp till 14-15 års ålder då jag valde att börja med taekwondo. Började åter med fotboll runt 25-26 i Araby IF där jag spelade tills ett benbrott stoppade min fotbollskarriär. Jag har dom senaste 10 åren hållit på med barn och ungdomsverksamhet i Växjö BK samt i Växjö Teakwondo som ledare."
Växjö Norra IF - Oskarshamns AIK
2019-08-24 12:04
Tredje matchen på knappa veckan spelad och det var en flyttad match mot Oskarshamn. Från vår mötet visste vi att vi skulle få ha bollen mer och att målchanser skulle komma till mot ett lite lägre liggande OAIK. 

Vi börjar bäst och redan efter fyra minuter så har Emil slagit en genomskärare till Olle som kommer runt slår cutback men rensas till Azoz som skjuter, den tippas över till en resultatlös hörna. Efter det avtar vi och det känns som att vi kommer vinna utan att behöva göra en bra prestation. Det krävs att göra en bra match i denna serien mot alla lag för att kunna göra fler mot än motståndarna. Vi faller lägre, pressen sätts inte i den linjen och vi börjar spela för oss själva. 20:e minuten en längre passning i luften från gästernas högerback till forward som nickskarvar den över backlinjen. Passar snett framför målvakt och öppet mål men Emil slänger sig framför och blockar skottet. Simon får tag på bollen och gör en solokontring men den räddas. Vi har också en chans av Jacke som gör att bra lågt avslut som räddas till hörna. Tio minuter till pausen får vi en frispark nästan på straffområdslinjen mitt framför mål. Simon tar den och sätter den rätt upp i nätet på målvaktens sida. 1-0 och Simons första nätrassel i Norra. 

Ledning i paus efter en av våra sämre halvlekar där flera spelare tror att vi vunnit matchen redan innan den börjat. Vi hade stora problem centralt i första halvlek där OAIK kom igen lätt men efter det hände det inte några farligheter. Därför ändrade vi formation i paus för att göra det svårare för de och vinna över bortalagets mittfält. 

Andra halvlek börjar inte bra första 20 där vi släpper till en omställning men med sämre avslut och några minuter senare en till. Där vi tappar boll på mittplan men Samuel står bra i målet och blockar skottet, returen där han räddar en liten touch. Sedan kommer en sekvens där vi har tre hörnor på rak där ett avslut träffar innerstolpe och går till ny hörna på andra sidan där nick går i ribba. Kvarten kvar får vi frispark mitt på planen, Stelios chippar den snabbt diagonalt över OAIKs försvarare till en löpande Gustav som säker rullar den jämte målvakten. 2-0. Precis efter gör gästerna en reducering där vi slappande av och lät de komma ostört in i goldenzon och prickskjuta in den. Det händer inte mycket mer efter det utan vi spelar av den och avslutar matchen med att bättre på vår bollinnehavsstatestik för matchen. 

Dåligt insats från vår sida där vi gör våra sämre halvlekar under året där flera spelare tror det är de individuella aktionerna som räknas denna match mot ett litet sämre lag. Då blir det direkt svårt och en sämre prestation. Vi avslutar sista 20 minuterna lite bättre men fortfarande alldeles för långt under vad som krävs. Men ändå starkt att vi gör ett mer mål än motståndarna och lyckas vinna!

Veckans gulasch ohotad till Motala som blir andra laget att dra sig ur serien. Innan seriespelet drar igång måste det säkerställas att föreningen och klubben har ett tillräckligt stort spelarunderlag och spelare som vill lägga ned den tid och kraft som krävs. Samt att klubben står bakom och stötar ekonomiskt. Vi vet inte varför de drog sig ur utan kan bara spekulera. Nu är det totalt om vi räknade rätt fem lag som dragit sig ur P17 div 1 serierna i landet. Oavsett vad tråkigt. 

Veckans schnitzel. Två tighta matcher där vi vinner trots varierande prestationer. Den gemensamma nämnaren? Gräs underlaget och hemmaplan, solkar schnitzel till mattan och Åbo IP. 

Nästa match är stadens stora derby mot Östers IF. Lördag 31/8 14:00 Åbo IP! 
Växjö Norra IF - FC Linköping City
2019-08-18 19:58
Veckans andra match, omgång 13 och andra riktiga hemmamatchen kom FC Linköping City på besök till natursköna Åbo IP. Från första matchen visste vi att det var ett lag som ville hålla ett högt bolltempo där det skulle gå undan.

Matchen visslas igång och vi börjar matchen bra. Vinner boll på de ytorna vi ville vinna bollen. Samtidigt som vårt offensiva spel fungerar bra, med korta kombinationer och hittar in i de olika spelytorna mellan Citys lagdelar där gästerna kommer lite efter oss. Efter 13 minuter gör vi en spelvänding på offensiv planhalva Albin utmanar bortalagets ytterback, släpper ut till Azoz som använder farten och kommer runt ytterbacken. Slår en cutback till Jacob som sätter in bollen med högerfoten. 1-0. Ett av de vackrare fotbollsmålen från laget i år. Linköping har mer boll än oss, de gånger de kommer igenom är egentligen på våra misstag. 24:e minuten får de ett friläge där bollen kommit mellan våra mittbackar men Samuel går ut och styr den till hörna. Minuter senare görs en fantastisk benparad och en brytning vid straffområdskanten. Vi forsätter och avslutar också halvleken relativt starkt och det blir inte några mer farligheter åt något håll.

I pausen görs inga större justeringar utan vi vill fortsätta på samma sätt som vi spelade. Vi pratar kort att omställningarna där City var långsamma och också försöka få fler spelvändingar på den offensiva planhalvan då de flyttade över mycket. 

Andra halvlek börjar och vi hinner inte mer än till bänken innan det står 1-1. De gjorde ett snabbt anfall och kom runt i yttre korridor och spelade en liten längre cutback och ett hårt avslut rätt in i nätet. Ett rejält uppvaknande för oss direkt där det kändes som det skulle gå undan i andra halvlek. Det avtar lite och blir lite lugnare och mer böljande spel. 57:e minuten kommer vi i en 2v3 situation efter att Gustav vunnit bollen driver upp och sätter den till Olle som har en löpduell från offensivcirkel. Tränger sig förbi innerbacken och saktar in framför målvakt och sätter den säker i botre hörnet. 2-1 och ett helt annat typ av fotbollsmål jämfört med första. Efter vårt mål blir vi tillbaka pressade rejält och många spelare går på knäna och är egentligen alldeles för otränade för att spela mer än 60 minuter vid dagens datum. De har ett avslut som de borrar precis utanför, något som landar ovanför målet och ett par offsideavvinkningar. Sedan kommer kanske matchens prestation som tåls jämföras med Olles löpning. De får i 72:a ett friläge alla tror det är 2-2 men Samuel får upp en reflexmässig hand och räddar bollen. Men tre minuter senare gör de 2-2 genom ett inlägg som går över hela målområdet till en fristående anfallare som nickar in den. Sista kvarten blir till att försvara poänget vilket vi gjorde. Dagens domare Zoran Zezovski sätter pipan i munnen och blåser av matchen 2-2 och delad pott.

En match som slutar 2-2 mot ett bra Linköping som förra veckan slog serieledande Öster. Vi gör en väldigt bra prestation och genomför matchen på ett bra sätt i 60 minuter. Där vi sedan visar upp en stark moral och krigar i 30 minuter och försvarar på ett bra sätt där flera spelare får spela på ovana positioner.

Veckans gulasch: Något vi inte kan bestämma över men vädret känns otroligt tråkigt såhär sommarens tredje månad. 

Veckans schnitzel: Är det ens en fråga denna vecka som ska få den? Melvin "Foggan" Fagerberg som efter ett sent återbud ställer upp i en redan tunn trupp och gör ett bra inhopp sista 20 minuterna. Laget generellt gör en bra match idag. Extra kul att Albin och Jacob är tillbaka och körde fullt i dagens match efter varit indisponibla på grund av långtidsskador.

Nästa match är redan på onsdag 18:30 hemma mot Oskarshamn! Varmt välkomna!
Hovshaga AIF - Växjö Norra IF
2019-08-14 21:10
Första tävlingsmatchen på tävlingsäsong två, var ett lokalderby mot Hovshaga. Båda lagen kände till varandras spelstil och individuella spelare. Dessvärre spelades matchen på plast.

Första 20 minuterna inleder vi klart bra och sätter en bra press som tvingar de att slå den längre bollen alternativt att vi vann bollen och kunde göra kvicka kollektiva omställningar. Men dessvärre resultatlösa allihopa. Vi har ett läge som liknar fotbollstennis över motståndarna (tre felträffar), men dessvärre inget vidare avslut. Sedan börjar vi tycka att det känns rätt bekvämt och vi sätter inte samma press utan blir också bekväma i egen speluppbyggnad. Vilket gör att vi onödigt nog ger de en gratis biljett in i matchen. 30:e kommer de 2v2 passar mot David som vänder sig om och den "vallas" på han och går runt han men och leder till friläge men Joel gör en snabb fotparad och till en hörna. Tio minuter senare tappar vi bollen i speluppbyggnaden framför mål, Joel styr skytten utåt och tvingar han till sämre vinkel. David kommer ned på linjen och blockar fint skottet. Resterande fem minuterna händer inget nämnvärt.

I pausen nämner vi bland annat att vi ska utnyttja hålet som bildas mellan mittbackarna när yttermittfältaren lockar ut ena mittbacken.

Andra halvlek kör de blåklädda gasen i botten och vi når inte upp i press och kommer längre ifrån de. Vilket gör att 1-0 kommer i 52:a minuten efter en ut till deras ytter som får ta emot och prickskjuta in inlägget utan att vi kommer dit i press. HAIFs spänstiga anfallare når högst på duellen och nickar in bollen. Tio minuter senare görs 2-0 genom ett eget misstag, något som händer överallt på planen under 90 minuter. Först nu inser norrapojkarna vad som håller på att ske. Vi samlar energi, våra genomförda byten ger positiv inverkan på spelet. Med 20 minuter kvar kommer ett rött kort från hemmalaget. Fyra minuter senare kommer reduceringen genom en inlägssfrispark. Samti nickar in bollen och de är tillbakapressade rejält nu. Orutinerat nog får vi ett andra gula på Simon för protest och HAIF flyttar up positionerna några minuter. Vi fortsätter komma runt i yttrekoridor och har en nick och en volley som smeker stolpen. På stopptid får Ali ett röttkort efter att sparkat ned en hemmaspelare. Sista två besöks mest den berömda hörnflaggan av hemmalaget som håller undan ledningen. 

Väldigt surt att förlora derbyt mot Hovshaga som alla vill vinna. Finns saker som var mycket bra bland annat som vi nämnt press och täckning. Men också att vi håller bollen på planen och vill spela fotboll i pressade situationer, det är de som gör utveckling att också kunna göra det mot bättre lag hela tiden och utsättas för svåra situationer.

Nästa match är redan på söndag hemma mot FC Linköping City! Söndag 14:00 Åbo IP! Välkomna!
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/10 13:00
3 - 5  
Sön 10/10 09:15
3 - 0  
Ons 6/10 19:15
6 - 3  
Sön 3/10 14:30
1 - 3  
Sön 26/9 12:00
3 - 3  
Sön 19/9 15:00
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer