Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Växjö Norra P02 lag 2018
 
Match i Gislaved
2017-08-29 07:40
Det regnade hela tiden på vägen mellan Växjö och Gislaved så vi var inställda på en "regnmatch", men det blev i huvudsak uppehåll. Matchen böljar fram och tillbaka hela första halvlek, tyvärr gör Gislaved mål, 1-0 i paus. I andra spelar vi mycket bättre, mer energi och bättre kombinationer, Gislaved gör dock 2-0 på kontring. Men vi jobbar på och både 2-1 och 2-2 kommer efter mycket kämpa och bra spel. Återigen gör dock Gislaved 3-2 på kontring och man trodde nog på förlust, men vi jobbar jättebra hela vägen "in i kaklet" och det sista som händer i matchen är att vi får hörna som vår målvakt Felix lyckas nicka in, 3-3. Dålig första halvlek, bra andra där vi gör 3 mål och har spelet klart. 

Trots en stökig match kände man att vi ändå var glada över att ha lyckats få med en poäng hem, ingen känsla av dålig stämning. Tyvärr händer det ändå något efter match. Domaren beskriver situationen som att han blir träffad av ett slag från en Växjö Norra P02 spelare och faller till marken. Aktuell spelare ber om förlåtelse utanför omklädningsrummen och är mycket ångerfull. Smålands fotbollsförbund har stängt av aktuell spelare tills vidare och Växjö Norra IF´s styrelse har bestämt att den aktuelle spelaren inte får spela några fler matcher under höstsäsongen. 

Det är helt oacceptabelt att domaren känner sig attackerad på något vis. Det är också viktigt att inte bygga upp en dålig stämning mot domaren genom gnäll och dålig attityd och där har alla en stort ansvar. Domaren gör sitt bästa men gör ibland misstag liksom spelare gör misstag under match.
Tuff match på Åbo
2017-08-21 20:21
Efter segern mot Öster kände vi att vi var på gång. Många borta gjorde dock att laget mot Ryd var "nytt", tre inlånade spelare (två från 03 och en från 01). T.ex. var ingen från backlinjen mot Öster med mot Ryd. 

Vi börjar väldigt starkt och radar upp målchanser, tre riktigt klara. Vi gör mål på hörna men sedan tar Ryd över halvleken och gör fyra mål, ett på straff. Samtliga efter bra samspel med för dåligt hemjobb och kamp från vår sida. I paus samlar vi ihop oss och lovar att jobba hårdare och vara lite noggrannare i avsluten. 

Vi stoppar samtliga Ryds anfall i andra halvlek men vi gör inget mål själva, trots chanser och en straff. Lite bättre avslut i början av matchen och mer kamp på vår planhalva så hade matchen fått ett annat slut. Jobbar hårt måste man alltid om man ska vinna något. 

Nu tränare vi vidare med tre pass denna vecka och sedan en match på fredagkväll i Gislaved, bra om man säger till i god tid ifall man inte kan på fredag.
Härlig seger mot Öster
2017-08-14 11:40
Efter en bra andra halvlek mot Hovshaga men en katastrofal första fanns det mycket revanschlust hos killarna inför ännu en tuff bortamatch nu mot Öster. 

Vi spelar på Värendsvallens F-plan i stark sidvind. I första halvlek är det vi som spelar bäst, vi har ett väl samlat lag och som gör det svårt för Öster att komma igenom och vi är starka i anfallsspelet. Mål på hörna och så får vi en straff när Östers målvakt fäller en helt fri Isak Blomdahl gör ställning 2-0, när sedan ett långskott träffar en Österspelare och ändrar riktning och gör ställningen till 3-0 känns det riktigt bra. Öster gör 3-1 strax före paus. I paus pratar vi om att fortsätta vår taktik med fembackslinje och hårt jobb över hela planen. Öster tar över spelet i andra och när vi får två 10 minuters utvisningar blir det jobbigt och Öster gör 3-2. Men närmare kommer "di röde" inte utan vi kan efter en riktigt bra första halvlek och stenhårt jobb i andra vinna matchen med 3-2. Starkt killar att ge Öster sin första förlust i S1 serien. Hoppas alla kommer på träningarna denna vecka så vi är väl förberedda för ännu en tuff match i helgen mot Ryd.
Match borta mot Hovshaga
2017-08-09 16:41
Efter en väldigt framgångsrik prestation i Eskilscupen kom vi ut till Hagavallen med goda förhoppningar om att göra en bra match. Hovshaga startar matchen med full energi och vinden i ryggen och ger verkligen järnet i första halvlek. Vi är inte riktigt med. Antagligen fortfarande lite slitna efter cupen i helgen. Flera gånger på fasta situationer tar vi inte närmarkering utan släpper de blåa fria. Vi blir lite omständiga i uppspelen. En klar 5-0 ledning till Hovshaga i paus gör ju att matchen är körd. Vi flyttar om lite i laget och byter taktik med längre bollar upp och högre press. Vi gör en bra andra halvlek och gör matchen jämn. Vi måste lära oss att fotboll mycket handlar om att alltid springa, springa och fajtas i varje närkamp. Snabbare bollsläpp är också en förutsättning för framgång. 

Nu laddar vi om och glömmer första halvlek, di röde ska få sota för denna förlust på söndag eftermiddag på Värendsvallens F-plan.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer