Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Växjö Norra IF P17
 
Motala AIF FK - Växjö Norra IF
2019-06-30 22:00

Sista matchen på tävlingssäsong ett mot Motala AIF som vi mötte i första omgången vilket också innebar att serien vände idag. Matchen spelades på Idrottsparken i Motala med nybyggda fina faciliteter och nylagd plastmatta. Plasten bidrog till den redan varma temperaturen höjdes några grader extra och i varje halvlek hade vi ett ”cooling break”. 


Hemmalaget visar vägen från början och skapar mest och för spelet. Där de lyckas med sin motrörelse på forward som straffar oss en flera gånger och efter 13 minuter tar de ledningen genom en längre passning i luften där han löper sig fri och avslutet mot botre stolpen. 1-0. De fortsätter att ha bollinnehavet och med flera kvicka ”vickningar” i sidled av MAIF spelare går vi bort oss. Likt första målet kommer de genom igen men denna gång en bra räddning av Joel som styr den till hörna. Efter första kvarten lyckas vi sätta den pressen bättre och vinner bollen på mer attraktiva ytor. Det gör också att långpassningen som Motala slog flera gånger i början inte slogs en gång till. Det gjorde att målchanserna från vårt håll började komma och vi hade ett skott stolpe ut och några minuter senare en nick från Stelios som styrdes i stolpen efter en hörna. Efter 25 minuter vinner Olle bollen högt upp dribblar runt ytterbacken och slår en cutback till Basheer som spelar vidare den till Simon men skottet räddades och styrdes till hörna. 33:e minuten får vi straff efter Gustav skjutit på en hand i straffområdet. Kanske en tveksam hands och kändes lite som en kompensation efter några tidigare 50/50 lägen som slutat åt hemmalaget. Stelios slår straffen hårt mot stolpen, målvakten chanslös. 1-1. Efter målet fortsätter vi att vinna bollen på offensivplanhalva. En chans som är värd att nämna också är Simons fantastiska genomskärare till Gustav som avslutar på ett tillslag som räddas av en benparad. Med en minut kvar innan paus gör de en rensning som blir en djupledsboll och där Gustav är först har den under kontroll och driver ut ur straffområdet. Får en liten knuff och tappar balansen forwarden vinner bollen och gör mål. Frispark eller inte? Vi ska egentligen inte protestera precis som den tidigare straffen kunde domslutet varit åt båda hållen. 


Vi går ändå till pausvila men en positiv känsla efter att ha gjort en bra prestation och uppfyller våra prestationsmål i första halvlek. Inga större förändringar i pausvilan utan fortsätta på samma sätt och göra en minst lika bra prestation i andra halvlek. 


Andra halvlek i den stekheta sommareftermiddagen tar vi ett hårt tag om takt pinnen direkt och fortsätter där vi avslutade andra halvlek. Det ser lika dant ut där vi sätter en hög press när vi inte har bollen och vi har den största delen av bollinnehavet. Simons och Gustavs kant gör flera bra prestationer offensivt. Dock sticker MAIF upp med kontringar och har ett friläge men där Joel räddar med den omtalade De Gea blocken. 20 minuter in i andra halvlek där Simon har bollen och driver in centralt och släpper in den till Olle som avslutar in i maskerna. 2-2. Nu känner vi att det bara är att köra och att ledningsmålet är nära. Med 20 minuter kvar kommer vattenpaus, en viktigt och välbehövlig sådan. Men den gjorde att Motala fick hämta andan och gå igenom några taktiska detaljer som ändra bland annat ändrade till en tydligare 3-4-3. Men vi fortsatte men fick inte samma konstanta tryck som innan även om vi fortsatte ha bollinnehavet. Vi hade några omställningar bland annat Emilio ett friläge men där målvakten kommer ut bra och räddar bra. Simon och Gustav forsätter också att skapa flera farliga kombinationer tillsammans. Sista fem minuterna är det två trötta lag. Vilket märks på spelet då allt går ned i tempo. Det sista som händer är att Motala kommer i ett 1v1 läge där Joel går ut, hela arenan blir tyst och ser bollen rulla mot mållinjen. Men den rullade ut precis intill stolpen till vår lättnad.


En bra sista match på första halvan av tävlingssäsongen. Vi gör en bra prestation och jobbar efter våra mål och uppfyller principer. Vilket alltid lägger grund för en bra prestation. Vi tackar Motala för en välspelad match där båda lagen håller bollen på planen och vill spela fotboll. Där samtliga i matchen tog nya steg i utvecklingen. 


Veckans gulasch: Kan svingas åt många håll idag. Mot semesterfiraren Adam som inte åker med i bussen (för andra gången), Johannes som varit och kollat på fotbolls-VM, eller lagkaptenen under förra veckan var i Spanien. Men vi håller på det och delar inte ut några sådan denna vecka. 


Veckans schnitzel går till truppen och tränarstaben som trots frånvaro på ledarsidan, spelare, skador och sjukdomar tar sig an den här veckan och gör en bra vecka. Som avslutas med en väldigt bra prestation i matchen.


Värt att nämna är att vid storbuss och dubbla uppsättningar pastasallad bjuder ALLTID P17 på prestation och poänggaranti :) Även några tappra supportrar bland annat Olles pappa och Adams tjej som utgjorde dagens följde som jublade högst på läkaren vid våra mål!


Nu tar vi uppehåll och börjar träna vecka 30 och har träningsmatch 28:e juli mot Furuby! Välkomna till Furuvallen! Trevlig semester! 

IFK Värnamo - Växjö Norra IF
2019-06-21 12:20
Torsdagskvällen de 20:e Juni så var det dags att ta sig till Värnamo.
På förhand hade vi hoppats på spela på Finnvedsvallens A-plan men matchen utspelade sig på naturgräsen ovanför, vilket var en väldigt fin matta.

Som tidigare matcher så ligger fokuset på att bredda kunskapen hos spelarna och bli mer flexibla/anpassningsbara vid nya spelsätt.
Matchens fokus var att sätta mycket högre press än tidigare matcher och jobba men direkt återerövring.

Den höga pressen var något Värnamo hade problem med i början av matchen men lyckades lösa de att droppa ner en innermittfältaren lite extra för skapa övertag när vi pressade.
Första halvlek bestod inte av så många målchanser utan den innehåll tufft spel och bra spel med högt tempo från bägge lag. Många lägen kan man nästa tycka att domaren tillät lite för tufft spel ibland, vilken även ledde till att Olle blev kapad i samband med en kontring och fick avbryta matchen. 0-0 Halvtid.

I halvtid pratade vi om att få upp våra innermittfältare högre, dels för plocka bort deras alternativ att spela sig ur pressen, men även för att få med mer folk i anfallet. 

Vi gick ut i andra halvlek och fortsatte där vi började. Ganska omgående så stressar Emilio mittbacken och lyckas få med bollen fri mot målvakten. Bollen räddas ut till en retur till Ali som blockeras. Redan då kände vi att om vi bara fortsätter så kommer målen komma.
Mycket rätt så vinner vi bollen högt på deras planhalva, via mycket fint kombinationsspel av Isac och Ali så lyckas Ali komma till ett bra läge där han trycker in 0-1 till oss.

Dock redan 4 minuter senare så kommer Värnamo upp till vår planhalva via fastsituation. Värnamo har många spelare uppe och vi lyckas inte få bort bollen ordentligt vilken resulterar till att den hamnar hos en Värnamospelare som trycker in 1-1. 
2 Minuter efter det så får dem en frispark utanför straffområdet. Bollen går runt muren mot mål och det lämnas en retur där en Värnamospelare fullföljer helt och kan bara rulla in bollen, 2-1.

Man kan säg nästa anfallet direkt efter så kommer vi runt på högerkanten och Värnamos spelare fäller Ali i straffområdet, som även Ali rullar in 2-2. 

Spelet fortsätter där bägge läggen är inställda på fortsätta spela fotbollen med högt tempo och inte ge igen i närkamperna. 
Dock så lyckades Värnamo nicka in 3-2, även den från en fastsituation. 
Minuterna efter de så press vi ner Värnamo till deras straffområdet och försöker kämpa in ett mål.

Tyvärr så i den 71:e minuten så får Värnamo en kontring på kanten där det blir en konstig situation så vissa spelare går ner i tempo pga de tror att det är hands vilket resulterar till 4-2. 

Fram till 80:e minuten så försöker man ändå bita ihop och kriga men frustrationen tar över och inom loppet av 4 minuter så hade Värnamo lyckats göra 7-2. 

Veckans gulasch: Går åt de sista 15 minuterna på matchen där fokuset är på att hitta fel hos sina medspelare än att jobba tillsammans för lösa situationen som uppstod. 

Veckans schnitzel: Är laginsatsen som vi faktiskt gör de de första 70 minuterna. Även får Jacob Söderlund en bit som gjorde sin första match från start efter flera månaders lång rehab! 

Nu har egentligen serien vänt, men det kvarstår en match innan uppehållet. Motala borta den 30:e Juni. 

Glad midsommar på er alla!
Växjö Norra IF-Nässjö FF
2019-06-15 23:11
Dagens hemmamatch mot Nässjö är en match som det inte finns mycket att hämta ur från vår sida.

Första halvlek är det Nässjö som styr spelet medans vi försvarar. Vi har problem med deras innermittfältstriangel som får för mycket boll i driver in den i farliga ytor som ställede vårt försvar på prov på flera gånger om. Även om det nog är 30-70% i bollinnehav så känns det aldrig nära för gäseterna att näta. Vi kommer upp några gånger genom solokontringar eller längre bollar som går från utgångsytan till spelyta 3. Men ett avslut på mål där bollen studsar fram och går över mittback där Isac försökte på volley dra den över målvakt men den gick i famnen. Annars finns det inte mycket att nämna från första halvlek. Framåt eller bakåt.

I pausen disskutera vi hur vi ska förhindra Nässjö att obehindrat kunna spela in bollen till deras central mittfältare. Grunder såsom att anfallsspelet startar vid forwards. Vi går åt och har en större tro på andra halvlek.

Vi inleder andra halvlek starkt första 5-10 och står högre sätter pressen och täckning betydligt bättre. Vi kommer till några halvchanser genom Olle som tränger sig igenom mittbackarna. Isac en 1v1 duell mot målvakten som blev frispark efter tackling av Isac samt en inläggsfrispark som dock plockades ned.  Men sedan finns det inte mycket och säga. Nässjö är det bättre laget efter det. Efter ett hårt tryck och några riktiga bra linjeräddningar av Joel. I 75:e minuten Kommer Nässjö med mönster anfall och kombinera sig fram från ytterback via mittfältare upp till ytter sedan cutback till forwards som avslutar precis intill stolpen. 0-1. Om perioden innan målet var dåligt är det bedrövligt nu och matchen speglas precis så som träningarna såg ut denna vecka. Vi fuskar och gör lägger inte ned någon arbetsinsats överhuvudtaget. 0-2 kommer med 5 minuter kvar genom att Filip hoppar upp och blockerar ett skott som tyvärr döms för hands. Där straffen är bra slagen i vänster hörnet och Joel går åt höger. Det sista som händer är att Nässjö har näst intill öppet mål men där Farre faller ned och blockar skottet på mållinjen.

En fruktansvärt dålig match från vår sida, men vi ska inte ta ifrån Nässjö som gör en bra match och som kom till spel med flera unga 04:or. Det blir tydligt hur träningar speglar matchen. Vi kommer från en vecka med student och skolavslutningar. Där samtliga träningar utom delar av tisdagen håller väldigt låg kvalitet rakt igenom. Om vi vill göra en, två, tre eller till och med fyra bra prestationer i rad måste vi skruva upp allt på träningarna från och med nu. 

Veckans gulasch svingas dels till veckan överlag med kassa träningar vilket dock är normalt denna vecka men det blir verkligen tydligt. Endast Gustav och Basheer genomförde en full träningsvecka. Sedan att tre av våra fyra hemmamatcher hittills har spelats på plast och "bortaplan".

Veckans schnitzel kan gå till det nya målvaktsstället som KC fixat efter påtryckningar av JP.    

Bild: Min Fotboll av Daniel Suran
Husqvarna FF-Växjö Norra IF
2019-06-09 22:41

Blåränderna borta på Zinkensdamm, lätt och tro vi mötte Djurgården borta. Men det var Husqvarna FF borta på Zinkensdamm en utspark från Vapenvallen, omgång 8. Ett lag som vi hade bra koll på innan då vi mötte de i första träningsmatchen som slutade med 1-2 seger för vår del på samma plan som idag.


Dagens domartrio visslar igång matchen, där vi börjar med en högre press än vanligt. Samt att vi justerade lite i utgångspositionerna för samtliga forwards för att på ett bättre sätt vinna bollen i de ytorna vi ville. Något vi lyckades med inledningsvis första tio minutrarna. Sedan blir vi lite bekväma och står lägre, fuskar i överflytt och kommer hela tiden 1,2 och 3 meter efter. Vilket gjorde att hemmalaget fick bollen på ytor som gjorde oss obekväma. Det kom till ett friläge där avslutet går lågt men där Samuel kommer ned snabbt och räddar. I övrigt kommer det inlägg från yttrekorridor mot botre stolpen som Samuel plockar ned enkelt eller som backlinjen nickar bort. Vårt anfallspel var inledningsvis kontringar och inlägg som liknade Husqvarnas. Men ibland vann vi bollen högt där det ofta ledde till hörna. Samt Gustav som många gånger kom förbi fint och vinner bollen högt upp på motståndarnas planhalva som ledde till våra farliga chanser. De ovannämnda saker hände oftare sista kvarten av andra halvlek där vi spelar upp oss lite offensivt och ligger mer rätt från början i positionerna. Annars var det en rätt klassisk 0-0 match och lite passivt från bägge lagen där inga ville gå bort sig. 


I halvtid ställdes frågan ”Vill vi ens vinna detta?” Samtliga svarade ”Jag åker inte härifrån utan tre poäng”. Vi gick igenom hur vårt presspel skulle fungera igen och vad som händer när vi vinner bollen. 


Andra halvlek börjar och vi går ut betydligt mer taggade till andra halvlek och har klart för oss hur vi ska sätta pressen. Det blir bättre och vi sätter en pressfälla och vinner ofta bollen i 2v1 lägen och sedan kan anfalla. Om vi inte lyckas med pressen är HFF skicklig nog att hitta in till sina innermitfältare och vi blir straffade direkt. Ofta också när det kommer hela vägen upp till sin 10a som sedan spelar på en touch då gick det snabbt och vi hängde inte med och det var detta vi förhindra i andra halvlek. Eftersom vi vann bollen högre upp gjorde att vi kom närmare mål. Eller att vi flera gånger om fick frispark i farliga lägen efter regelbrott när de förhindra kontring. Vårt första riktigt farliga läge är Stelios som viker in och drar den mot botre men målvakten gör en "Spanjack" och tar den med övre handen och styr den till hörna. Strax efter blir ser det ut som ett motlägg där Stelios blir liggande utanför straffområdet och vi får frispark som Gustav tar hand om från ett vänster läge ca 20 meter utanför. Klockrent i stolpen. Efter det skapar vi två hörnor med några minuters mellanrum där den första räddas på mållinjen efter Noels nick som höll på att bli en kopia av träningsmatchen mot HFF. Andra hörnan nickas i stolpen och där den rullar på linjen in i målvaktens famn. Svårt att se från båset men vi hade kanske kunnat vara något aggressivare och bara sprungit in den. Defensivt handlade det mest om att förhindra deras kontringar vilket gjorde att backlinjen ofta kom 1v1 och bröt och blockerade flera avgörande lägen. Vi har övertaget och känner att vi förtjänar alla tre poängen och går för det med 10 minuter kvar där vi har en fast situation på deras planhalva. Den nickas undan men där Isac fångar upp den och slår in andra bollen mot stolpen där Emil och en försvarare dröjer kvar. Emil screenar försvararen och bollen letar sig in. 0-1. Vi fortsätter med en aggressivare press efter målet och låter inte hemmalaget slår de längre bollarna mot vårt straffområde utan vinner den högt upp på planen. De får någon längre frispark och hörna under sista 10 men det resulterar inte i något farligt. Vi står högt och när klockan närmar sig 90 kommer en chansboll där Olle och deras mittback har tuffa närkamper, målvakten går ut och kommer ur position. Olle kommer fri och rullar in bollen vid sidan av målvakten. 0-2. Stopptiden blir avvaktande där vi håller HFF på rätt sida bara. 


Vi tar med oss prestationen och andra halvlek. Otroligt skönt med en bra prestation som resulterar i seger också. Men också att vi jobbar med samma arbetssätt men i en annan typ av formation och det funkar. Vilket tyder på att laget tar till sig träningarna på ett bra sätt när vi har samma trupp på träningarna.


Veckans gulasch går ohotat till musiken i bussen, riktigt dåligt och hela ledarstaben har väldigt ont i öronen. 


Veckans schnitzel till Gustav Leek riktgt bra prestation idag. Dessutom ska salladen nämnas och den har börjat ge en poänggaranti. Plus till Simon som följde med och serverade salladen.  

Växjö Norra IF-Jönköping Södra IF
2019-06-02 11:40
Under gårdagen ställdes vi mot serieledaren J-Södra som tyvärr blev förlust för med 1-3.

Gästerna inleder bäst med, där vi ligger lågt och gör spelyta 3 så liten som möjligt och låter J-södra har mer boll. Vårt låga försvarspel gör det svårt för J-södra att hitta igenom och komma till de riktigt farliga chanserna. De kommer igenom efter 10 min men där Samuel tar vinkelskottet. De kommer till distansskott men som ofta blockas och leder till hörna som antingen plockas ned eller rensas. J-Södra har spelövertaget men vi har fortfarande kontroll på de. Men det blir jobbigt att spela så över 90 minuter vilket märks mot slutet. Vi slår upp bollen till Ali eller Olle som får jobba ensamma 1v4 hela tiden. Vi kommer dock till farliga omställningar bland annat Simon som frispelar Ali men avslutet räddas. Ali har också en lobb som går strax över och Liam har ett halvfarligt skott utanför straffområdet. I minut 30 gör J-Södra 0-1 genom ett distansskott som blockeras. Men där bollen kommer till en fri grön som på ett tillslag avslutar fin rätt upp i krysset. Inte mycket att säga om avslutet helt otagbart från fem meter. Vi flyttar upp positionerna lite och skapar någon hörna. Men i övrigt rätt lugna sista 15 där regnet och blåsten börjar ta vid på Åbo IP.

Andra halvlek ett klart offensivare hemmalag som vinner bollen högre upp och få såldes närmare till mål vid omställningar och kan komma till avslut enklare. Vilket gör att vi skapar en hel del fasta situationer på offensivplanhalva. I 55:e får vi en frispark från ca25 meter där Ali drar den lågt runt muren och in i mål. Riktig klassfrispark och 1-1 på tavlan. Matchen stod och balanserade där båda lagen skapade chanser. J-Södra började sätta in bollar bakom vår backlinje och tvinga oss att jobba felvända. I 65:e slår de den över in på högerkanten vinner duellen och avslutar bra i vinkel nära stolpen. Det går snabbt och vi blir straffade direkt om vi inte är med mot serieledarna. 1-2. Minuter senare från vi en frispark i samma läge som 1-1 men lite längre ifrån. Frisparken är lika bra men på andra sidan muren där bortamålvakten tvinga bollen till hörna. Fem minuter innan fulltid från J-Södra in 1-3 också genom att vi tappar bollen på mittplan och J-Södra ställer om och slår ett inlägg där vi har 2v2 inne i straffområdet men förlorar duellerna och dessvärre släpper in målet.

Efter 90+ minuter mot Jönköping Södra så vi ändå summerar denna match som där vi får jobba främst med det defensiva och indirekt återerövring, men där det var mycket defensiva och offensiva omställningar. Aldrig roligt eller bra att släppa in tre mål men sett ur prestation fullt godkänt av samtliga. Vi gör ett mål framåt men kunde gjort både ett och två till om det slagit väl ut. 

Veckans gulasch går till det tråkiga är att det i veckan kom upp nyheter i lokalbollen att att det förekommit matchfixning i en match i närområdet. Något som vi inte vill se i där de förstör för alla som håller på med det. Så veckans gulasch går solklart till de som försökte matchfixa en match i lokalbollen (en i Allsvenskan också) förra helgen. 

Veckans schnitzel går till Åbo och riktgt skönt med en riktiga hemmapremiären 1 juni, dessutom mattan som faktist fick beröm av gästernas tränare :) Dessutom Melvin som tog beslutet att sluta för att satsa på innebandyn. Vi önskar han lycka till!   


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 05/07 09:58 
Hem, 25/04 22:47 
Hem, 04/02 13:59 
 
Sponsorer