Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Motala AIF FK - Växjö Norra IF
2019-06-30 22:00

Sista matchen på tävlingssäsong ett mot Motala AIF som vi mötte i första omgången vilket också innebar att serien vände idag. Matchen spelades på Idrottsparken i Motala med nybyggda fina faciliteter och nylagd plastmatta. Plasten bidrog till den redan varma temperaturen höjdes några grader extra och i varje halvlek hade vi ett ”cooling break”. 


Hemmalaget visar vägen från början och skapar mest och för spelet. Där de lyckas med sin motrörelse på forward som straffar oss en flera gånger och efter 13 minuter tar de ledningen genom en längre passning i luften där han löper sig fri och avslutet mot botre stolpen. 1-0. De fortsätter att ha bollinnehavet och med flera kvicka ”vickningar” i sidled av MAIF spelare går vi bort oss. Likt första målet kommer de genom igen men denna gång en bra räddning av Joel som styr den till hörna. Efter första kvarten lyckas vi sätta den pressen bättre och vinner bollen på mer attraktiva ytor. Det gör också att långpassningen som Motala slog flera gånger i början inte slogs en gång till. Det gjorde att målchanserna från vårt håll började komma och vi hade ett skott stolpe ut och några minuter senare en nick från Stelios som styrdes i stolpen efter en hörna. Efter 25 minuter vinner Olle bollen högt upp dribblar runt ytterbacken och slår en cutback till Basheer som spelar vidare den till Simon men skottet räddades och styrdes till hörna. 33:e minuten får vi straff efter Gustav skjutit på en hand i straffområdet. Kanske en tveksam hands och kändes lite som en kompensation efter några tidigare 50/50 lägen som slutat åt hemmalaget. Stelios slår straffen hårt mot stolpen, målvakten chanslös. 1-1. Efter målet fortsätter vi att vinna bollen på offensivplanhalva. En chans som är värd att nämna också är Simons fantastiska genomskärare till Gustav som avslutar på ett tillslag som räddas av en benparad. Med en minut kvar innan paus gör de en rensning som blir en djupledsboll och där Gustav är först har den under kontroll och driver ut ur straffområdet. Får en liten knuff och tappar balansen forwarden vinner bollen och gör mål. Frispark eller inte? Vi ska egentligen inte protestera precis som den tidigare straffen kunde domslutet varit åt båda hållen. 


Vi går ändå till pausvila men en positiv känsla efter att ha gjort en bra prestation och uppfyller våra prestationsmål i första halvlek. Inga större förändringar i pausvilan utan fortsätta på samma sätt och göra en minst lika bra prestation i andra halvlek. 


Andra halvlek i den stekheta sommareftermiddagen tar vi ett hårt tag om takt pinnen direkt och fortsätter där vi avslutade andra halvlek. Det ser lika dant ut där vi sätter en hög press när vi inte har bollen och vi har den största delen av bollinnehavet. Simons och Gustavs kant gör flera bra prestationer offensivt. Dock sticker MAIF upp med kontringar och har ett friläge men där Joel räddar med den omtalade De Gea blocken. 20 minuter in i andra halvlek där Simon har bollen och driver in centralt och släpper in den till Olle som avslutar in i maskerna. 2-2. Nu känner vi att det bara är att köra och att ledningsmålet är nära. Med 20 minuter kvar kommer vattenpaus, en viktigt och välbehövlig sådan. Men den gjorde att Motala fick hämta andan och gå igenom några taktiska detaljer som ändra bland annat ändrade till en tydligare 3-4-3. Men vi fortsatte men fick inte samma konstanta tryck som innan även om vi fortsatte ha bollinnehavet. Vi hade några omställningar bland annat Emilio ett friläge men där målvakten kommer ut bra och räddar bra. Simon och Gustav forsätter också att skapa flera farliga kombinationer tillsammans. Sista fem minuterna är det två trötta lag. Vilket märks på spelet då allt går ned i tempo. Det sista som händer är att Motala kommer i ett 1v1 läge där Joel går ut, hela arenan blir tyst och ser bollen rulla mot mållinjen. Men den rullade ut precis intill stolpen till vår lättnad.


En bra sista match på första halvan av tävlingssäsongen. Vi gör en bra prestation och jobbar efter våra mål och uppfyller principer. Vilket alltid lägger grund för en bra prestation. Vi tackar Motala för en välspelad match där båda lagen håller bollen på planen och vill spela fotboll. Där samtliga i matchen tog nya steg i utvecklingen. 


Veckans gulasch: Kan svingas åt många håll idag. Mot semesterfiraren Adam som inte åker med i bussen (för andra gången), Johannes som varit och kollat på fotbolls-VM, eller lagkaptenen under förra veckan var i Spanien. Men vi håller på det och delar inte ut några sådan denna vecka. 


Veckans schnitzel går till truppen och tränarstaben som trots frånvaro på ledarsidan, spelare, skador och sjukdomar tar sig an den här veckan och gör en bra vecka. Som avslutas med en väldigt bra prestation i matchen.


Värt att nämna är att vid storbuss och dubbla uppsättningar pastasallad bjuder ALLTID P17 på prestation och poänggaranti :) Även några tappra supportrar bland annat Olles pappa och Adams tjej som utgjorde dagens följde som jublade högst på läkaren vid våra mål!


Nu tar vi uppehåll och börjar träna vecka 30 och har träningsmatch 28:e juli mot Furuby! Välkomna till Furuvallen! Trevlig semester! 


Nyhetsarkiv
Vecka 192019-05-12 20:07
LF-Cup 20192019-01-27 19:52
Nu är vi igång2017-03-27 17:49
Inventering Citygross2017-01-14 09:10
Träning med J182017-01-14 09:03
Dags att dra igång 20172017-01-08 18:51
Utökad träningstid2016-10-31 07:12
Ljungby i septembersol!2016-09-19 07:17
Hett mot BK2016-09-14 19:19
Dax för Gothia Cup2016-07-15 11:05
Träning vecka 262016-06-25 22:45
Inför Gothia Cup2016-06-21 21:32
 
Sponsorer