Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Husqvarna FF-Växjö Norra IF
2019-06-09 22:41

Blåränderna borta på Zinkensdamm, lätt och tro vi mötte Djurgården borta. Men det var Husqvarna FF borta på Zinkensdamm en utspark från Vapenvallen, omgång 8. Ett lag som vi hade bra koll på innan då vi mötte de i första träningsmatchen som slutade med 1-2 seger för vår del på samma plan som idag.


Dagens domartrio visslar igång matchen, där vi börjar med en högre press än vanligt. Samt att vi justerade lite i utgångspositionerna för samtliga forwards för att på ett bättre sätt vinna bollen i de ytorna vi ville. Något vi lyckades med inledningsvis första tio minutrarna. Sedan blir vi lite bekväma och står lägre, fuskar i överflytt och kommer hela tiden 1,2 och 3 meter efter. Vilket gjorde att hemmalaget fick bollen på ytor som gjorde oss obekväma. Det kom till ett friläge där avslutet går lågt men där Samuel kommer ned snabbt och räddar. I övrigt kommer det inlägg från yttrekorridor mot botre stolpen som Samuel plockar ned enkelt eller som backlinjen nickar bort. Vårt anfallspel var inledningsvis kontringar och inlägg som liknade Husqvarnas. Men ibland vann vi bollen högt där det ofta ledde till hörna. Samt Gustav som många gånger kom förbi fint och vinner bollen högt upp på motståndarnas planhalva som ledde till våra farliga chanser. De ovannämnda saker hände oftare sista kvarten av andra halvlek där vi spelar upp oss lite offensivt och ligger mer rätt från början i positionerna. Annars var det en rätt klassisk 0-0 match och lite passivt från bägge lagen där inga ville gå bort sig. 


I halvtid ställdes frågan ”Vill vi ens vinna detta?” Samtliga svarade ”Jag åker inte härifrån utan tre poäng”. Vi gick igenom hur vårt presspel skulle fungera igen och vad som händer när vi vinner bollen. 


Andra halvlek börjar och vi går ut betydligt mer taggade till andra halvlek och har klart för oss hur vi ska sätta pressen. Det blir bättre och vi sätter en pressfälla och vinner ofta bollen i 2v1 lägen och sedan kan anfalla. Om vi inte lyckas med pressen är HFF skicklig nog att hitta in till sina innermitfältare och vi blir straffade direkt. Ofta också när det kommer hela vägen upp till sin 10a som sedan spelar på en touch då gick det snabbt och vi hängde inte med och det var detta vi förhindra i andra halvlek. Eftersom vi vann bollen högre upp gjorde att vi kom närmare mål. Eller att vi flera gånger om fick frispark i farliga lägen efter regelbrott när de förhindra kontring. Vårt första riktigt farliga läge är Stelios som viker in och drar den mot botre men målvakten gör en "Spanjack" och tar den med övre handen och styr den till hörna. Strax efter blir ser det ut som ett motlägg där Stelios blir liggande utanför straffområdet och vi får frispark som Gustav tar hand om från ett vänster läge ca 20 meter utanför. Klockrent i stolpen. Efter det skapar vi två hörnor med några minuters mellanrum där den första räddas på mållinjen efter Noels nick som höll på att bli en kopia av träningsmatchen mot HFF. Andra hörnan nickas i stolpen och där den rullar på linjen in i målvaktens famn. Svårt att se från båset men vi hade kanske kunnat vara något aggressivare och bara sprungit in den. Defensivt handlade det mest om att förhindra deras kontringar vilket gjorde att backlinjen ofta kom 1v1 och bröt och blockerade flera avgörande lägen. Vi har övertaget och känner att vi förtjänar alla tre poängen och går för det med 10 minuter kvar där vi har en fast situation på deras planhalva. Den nickas undan men där Isac fångar upp den och slår in andra bollen mot stolpen där Emil och en försvarare dröjer kvar. Emil screenar försvararen och bollen letar sig in. 0-1. Vi fortsätter med en aggressivare press efter målet och låter inte hemmalaget slår de längre bollarna mot vårt straffområde utan vinner den högt upp på planen. De får någon längre frispark och hörna under sista 10 men det resulterar inte i något farligt. Vi står högt och när klockan närmar sig 90 kommer en chansboll där Olle och deras mittback har tuffa närkamper, målvakten går ut och kommer ur position. Olle kommer fri och rullar in bollen vid sidan av målvakten. 0-2. Stopptiden blir avvaktande där vi håller HFF på rätt sida bara. 


Vi tar med oss prestationen och andra halvlek. Otroligt skönt med en bra prestation som resulterar i seger också. Men också att vi jobbar med samma arbetssätt men i en annan typ av formation och det funkar. Vilket tyder på att laget tar till sig träningarna på ett bra sätt när vi har samma trupp på träningarna.


Veckans gulasch går ohotat till musiken i bussen, riktigt dåligt och hela ledarstaben har väldigt ont i öronen. 


Veckans schnitzel till Gustav Leek riktgt bra prestation idag. Dessutom ska salladen nämnas och den har börjat ge en poänggaranti. Plus till Simon som följde med och serverade salladen.  


Nyhetsarkiv
Vecka 192019-05-12 20:07
LF-Cup 20192019-01-27 19:52
Nu är vi igång2017-03-27 17:49
Inventering Citygross2017-01-14 09:10
Träning med J182017-01-14 09:03
Dags att dra igång 20172017-01-08 18:51
Utökad träningstid2016-10-31 07:12
Ljungby i septembersol!2016-09-19 07:17
Hett mot BK2016-09-14 19:19
Dax för Gothia Cup2016-07-15 11:05
Träning vecka 262016-06-25 22:45
Inför Gothia Cup2016-06-21 21:32
 
Sponsorer